İnşaat malzemeleriyle ilgili her türlü ürünün satışın gerçekleştiren İD Yapı, sektördeki güvenirliliği ve tecrübesiyle Bolu halkına hizmet vermeye devam ediyor. İD Yapı, geniş ürün gamı, uygun fiyat ve stoktan teslim sistemi ile yapı ve inşaat sektörünün öncüleri arasında yer alıyor.

Haber: Servet Gökçek

35 yıldır Bolu halkına hizmet veren, inşaat malzemeleri ve emlak sektöründeki başarıyı hedef alan İD Yapı, kaliteyi en uygun fiyata müşterilerine sunuyor. Firmanın çalışmaları ve faaliyet alanları hakkında bilgi veren İD Yapı sahibi İsmail Demir, “Ürün tedarik konusunda sıkıntı yaşamaktayız” dedi.

İnşaat malzemelerinin fiyatlarında yakın zamanda büyük yükseliş olduğunu kaydeden İD Yapı sahibi İsmail Demir, “Ülkemizde maalesef ekonomimiz inşaat üzerinden gitmektedir. Taşlaşma üzerinden bir ekonomimiz vardır. Bu aslında iyi bir şey değildir. Öncelikle üretmemiz gerekmektedir. Bu şekilde ekonomiye bir şeyler kazandırmamız lazımdır. Ama maalesef bu ülkede ekonomi inşaat alanı üzerinden gitmektedir. Son zamanlarda kurlar ve dolar yüzünden firmalarımızın çoğu yurtdışı bazlı çalışmaktadır. Ürünleri komple yurtdışına göndermektedir. Bunun için ülke içerisinde dış piyasaya ürün tedarik konusunda sıkıntı yaşamaktayız. Sipariş ettiğimiz ürünler önceden bir hafta on gün içinde gelirken şuan bir ay içerisinde gelmektedir. Bu yüzden bizde bu konuda şikâyetçiyiz. Dolar ve Euro bazında olarak ham maddesi olduğu için inanılmaz derecede fiyat dalgalanması vardır. İnşaat sektörü geçen sene oranla çoğu müteahhitlerimizin daireleri hepsi mevcuttu ve satılmamıştı. Yazın faiz oranlarının düşmesi ile insanları bunu fırsata çevirip, birçok müteahhitlerin daireleri satıldı. Ama şuan ise faiz oranlarının çıkmasıyla sektörde maalesef tekrar bir sıkıntı yaşanmaktadır” şeklinde konuştu.

“HERKES İÇİN GÜZEL BİR YIL OLMASINI BEKLİYORUZ”

Yapı ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün Covid-19 salgınıyla birlikte hem iç pazarda hem de ihracatta yaşananları değerlendiren İD Yapı sahibi İsmail Demir, “2021 yılını değerlendirsek ilk altı ayında sektörlerde oluşan kriz bu şekilde devam edileceği görünüyor. Çünkü faiz oranları gerçekten yüksek seviyelerdedir. İnsanlar ellerinde olan parayı ister istemez bankaya yatırıyor. Yılın ortasından sonra faiz oranlarının düşmesi tahmin ediliyor. Tekrar ülke ekonomisinde bir hareketlilik oluşması beklenmektedir. İnsanlarımız çoğu bankalara borçlandı. Ortalama bir daireye 400 bin veya 500 bin kredi çektiğinizde banka ödemesi 700 bin civarında geri ödemesi bulunmaktadır. Bankaya uzun bir süreç borçlandırılmaktadır. Bu yüzden insanlar iç piyasada kolay kolay hareket edemiyor. Çünkü parasının bir kısmını bankaya bağlamıştır. İnşallah 2021 yılı hepimize sağlık getirir ve pandemiyi bitirir. Yaşantımız normele dönmüş olur. İnsanlardaki korku azalır. Herkes için güzel bir yıl olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim