Son bir aydaki Boluspor maçlarını irdelersek;

Ankara'da oynanan Keçiören mücadelesinde Boluspor takımı oyunsal anlamda rakibinin çok gerisinde kaldı. Oyunun büyük bir bölümünde Ankara ekibi oyunu domine etti, pozisyonlara girdi. Maçın ikinci devresi tamamen Boluspor yarı sahasında oynandı desek yeridir. Maç 1-1 tamamlandı.

İçeride oynanan Denizlispor mücadelesinde ise 180 derece ters bir tablo vardı. Oyunun başından sonuna kadar hakimi Boluspor'du. Netice 3-0.

Denizlispor bu sezon çok kötü halde, finansal anlamda çökmüş, motivasyonları sıfır, bir zahmet iyi oynayıp kazansınlar denilebilir belki ama rakibin kadrosu yabana atılacak bir kadro değil. Özellikle hücum hattında her an skor yapabilecek oyuncuları mevcut.

Deplasmandaki Samsunspor mücadelesi ise iki maçın karışımı gibiydi. İlk yarı Samsunspor etkili oyun sergilerken, ikinci yarının hakimi Boluspor'du. Maç 2-2 beraberlikte tamamlandı.

Son oynanan Adanaspor mücadelesinde ofansif anlamda çok fazla yenilik yine yoktu sahada fakat 1-0 ile kazanılan bir maç oynandı.

Kasım ayına gelmemize rağmen oyun anlamında bir istikrar yakalanamamış durumda, özellikle hücum hattında. Boluspor takımı ileri hatta en çok bilinen organizasyonları yapmakta zorlanıyor. Bazı futbolcuların oyuna katkısı yok. İyi güzel hoş anlatıyorsun da bu takım o zaman nasıl 3. Sırada kendine yer bulabiliyor diye sorulabilir! Hücumsal anlamdaki organizasyon eksikliğinin tam  tersine kaleci ve stoperlerin uyumu maçlarda Boluspor'un oyunda kalmasının ana sebebi.

Skor aramaktan çok skor tutmaya çalışan ekip, göze hoş gelen futbol sergileyemese de hala ilk 7'nin, play off hattının içinde.

Amacımız üzüm yemek. Görünen eksiklikleri iyi skorlar alırken dile getirebilmek gerekir. Tabi ki Boluspor takımının iyi ve çalışan yönleri de alkışı hak ediyor. İnanılmaz bir mücadele sergiliyorlar, göze hoş gelen, her taraftarın isteyeceği sürekli hücum oynayan, gol pozisyonu giren bir takım yok belki ama kalesine de rakibi yaklaştırmıyor.

Rakiplerin aman aman pozisyonları yok, kaleyi bulan şut sayısı çok az. Oyunu iki yönlü tam kapasiteyle oynayabilen bir futbol takımı bu ligde şu ana kadar yok ama gözler görmek istiyor. Boluspor'un ligdeki konumu ve gidişatı bu sene için şehri umutlandırmaya başladı, sezon sonunun güzel olması dileğiyle.