Bolu İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları Yaşar Yüceer başkanlığında devam ediyor. 7 Mart Pazartesi günü başlayan toplantının dördüncü gününde 3 madde görüşüldü, 3 madde ilgili komisyona havale edildi.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi'nde Mart ayı toplantılarının Perşembe günü gerçekleşen oturumunda 2021 yılı il özel idaresi faaliyet raporu hakkında il özel idare sekreteri Sırrı Köstereli tarafından meclisi sunum gerçekleştirildi.

“BAŞARILI HİZMETLERİMİZİN DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM”

Sunumun akabinde faaliyet raporu ile ilgili görüşlerini bildiren Gerede İGM üyesi Üzeyir Ercivan, “2021 yılını sunumunda görüldüğü gibi Bolu geçmiş yılların devamı olarak başarılı hizmetlerini sürdürmüştür. Dolayısıyla bolu merkez ve ilçe ve köylerimizde refah seviyesi artmış, vatandaşlarımızın yaşam standartı yükselmiş. 2021 yılının performansının çok iyi olduğunu gözlemledim. Bundan sonraki sürecinde bu başarılı hizmetlerle devam etmesini diliyorum.” dedi.

“ÇALIŞMALARIN ŞAİBESİZ, DENGELİ VE DOĞRU BİR ŞEKİLDE YAPILMASINI KUTLUYORUM”

CHP İGM Gurup Başkanvekili Erhan Beykoz da söz alarak faaliyet raporuna ilişkin değerlendirmede bulunarak; “Ülkenin ekonomik şartları belli, doğrudan teminlerin birçoğu değişen şartlardan dolayı da farklı kalemlerle alınmış. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmaların şaibesiz, dengeli ve doğru bir şekilde yapılmasından dolayı da kendilerini kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“BAŞARI HEPİMİZİN BAŞARISI”

Toplantının yapıcı, kapsayıcı ve hizmetler noktasında olumlu yönde gerçekleştiğine değinen İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer; “Biz bir aileyiz. Karar organının aldığı kararları icraata dönüştüren il özel idaremizin tüm çalışanları ile birlikte hizmetleri yürütüyoruz. Başarı hepimizin başarısı. İl özel idaresi, il genel meclisi ile ilgili bir eksiklik, yanlışlık ya da bir olumsuzluk duyduğumuzda her birimiz üzülüyoruz. Artılarını da duyunca birlikte seviniyoruz. Bu aile, ekip olduğumuzun temel göstergesidir.” İfadelerini kullandı.

“3.BÜTÇEMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Yüceer, bütçenin artı gelirler ile fazla verdiğine vurgu yaparak; “2019’da yerel yönetimler seçimlerinde seçilen meclis olarak 3.bütçemizi gerçekleştirdik. Açık vermeyen, denk, ayakları yere sağlam basan ve 2021 yılında öngöremediğimiz artı gelirleri ile fazla veren bir bütçe oldu. Özel idare sadece köye yönelik hizmetler yapan bir kurum değil. Biz ekip olarak Bolu’nun her alanında, ilçe, köy ve beldelerinde diğer bütün kurumlar ile birlikte ortaklaşa çalışan, projeler üreten ve Bolu ilinin yatırımcı kuruluşuyuz” diye konuştu.

2021 yılı il özel idaresi faaliyet raporunun sunumunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam eden toplantıda, İlimiz Merkez İlçe, Demirciler köyü tapunun 144 ada, 10, 14, 100, 102 ve 103 parsel numarasına kayıtlı taşınmazlarına ilişkin hazırlanan Turizm tesis alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak, Plan ve Bütçe komisyonundan gelerek görüşülen Mengen köylere hizmet götürme birliğine toplamda 247 bin 887 TL ödenek aktarıldı.

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 3 önerge gündeme alınarak görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Editör: TE Bilisim