İşkur Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın, istihdamda milli seferberlik ilan edilmesinin ardından geçen süreçle ilgili bilgiler verdi. İstihdam seferberliği kapsamında aralık ayı baz alındığında 2890 kişi artış olduğunu kaydeden Yalçın, yılsonuna kadar 5000’li rakamlara ulaşılabileceğini ifade etti.

İstihdam seferberliği kapsamında işverenlerle bir araya geldikten sonra 2000 kişilik istihdam hedefi koyduklarını belirten İşkur Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın, Bolu ili olarak hedefin üzerine çıktıklarını söyledi. Yalçın şöyle konuştu; “Bildiğiniz gibi 2016 yılında ülkemiz zor günler geçirdi, dolayısıyla, bu zor günler de istihdama ve ekonomiye de ciddi manada olumsuz etkiler oluşturdu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 2017 yılı içinde Şubat ayında istihdamda milli seferberlik ilan edildi. Bakanlığımız da bu konuda ciddi manada tüm birimleri ile çaba içerisine girdiler. Şubat ayında malumunuz olduğu gibi 29 Şubat’ta Sayın Valimizin başkanlığında özellikle 50’nin üzerinde istihdamı olan işyerlerinin yetkilileri ile milli istihdam seferberliği kapsamında bir toplantı düzenledik. O toplantı çerçevesinde, ana ev sahibi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş Bey’di. İşletmelerimizin yetkilileri ile görüştük. İstihdam seferberliğine özellikle işsizliğin ciddi manada sorun olduğu günlerde nasıl çözebilirizle ilgili bir görüş alışverişinde bulunduk. İşletmelerimizin taahhütlerini aldık. O gün itibariyle 2016 ayını baz aldığımızda 2017 yılı içinde 2 bin yeni istihdam yapılabileceği ile ilgili işletmelerimiz bize taahhüt verdiler. Biz de bu taahhüdü bakanlığımıza ve dolayısıyla Cumhurbaşkanımıza ilettik Bolu olarak.”

“3000 rakamını aşacağımızı düşünüyorum”

Milli istihdam seferberliği kapsamında Bolu ili olarak 2890 kişinin istihdamının sağlandığına dikkat çeken Yalçın, revize edilen 3000 rakamını da aşacaklarını söyledi. Yalçın, “Geldiğimiz noktada çok sevindirici gelişmeler oldu. Şu an Haziran ayı itibariyle ilk 6 ayda 2016 Aralık ayını baz aldığımızda Bolu’da 2890 artı istihdamı gerçekleştirdik. 2016 Aralık ayına göre şu an Bolu’da istihdam edilen çalışan sayımız 2890 kişi artış oldu. Bu 2000 olan taahhüdümüzü 3000 olarak revize ettik ama yılsonuna kadar 3000 rakamını da Bolu ili olarak aşacağımızı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan etmiş olduğu milli seferberliğe Bolu olarak layıkıyla katkı vereceğimizi düşünüyoruz. Bunun için başta işletmelerimiz ve Ticaret ve Sanayi Odamız, Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız olmak üzere tüm ilgilenen ve bize destek olanlara teşekkür etmek istiyorum. Sayın Valimiz de bu konuda çok ciddi destekler verdiler bize. Sayın Valimizin başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla, Belediye Başkanımızla işletmelerimizi bu kapsamda düzenli olarak haftalık ziyaret ettik. Onların istihdam seferberliğine katkıları ile ilgili yeni neler yapılabileceği ve işletmelerin ihtiyaçları ya da il mülki idare amirlerinden beklentileri neler onları görüştük ve fikir alışverişinde bulunduk.” diye konuştu.

“Beyaz et sektöründe ciddi artış oldu”

İstihdam seferberliğinde sektörel değerlendirmelerde de bulunan İsmail Yalçın, beyaz et sektöründeki istihdamda ciddi manada artış gösterildiğini ifade etti. Turizm sektöründe kayıplar yaşanmasına rağmen artış gösterildiğini, kaydeden Yalçın, “Bizim ilimizde sektörel kümelenmeler olmakla birlikte her alanda faaliyet gösteren firmalarımız var. 2017 yılı içinde özellikle turizm sektöründe dönemsel faaliyet gösteren firmaların kış sezonu bitmesi ile birlikte istihdam kayıpları olmasına rağmen hizmet ve turizm sektöründe bir istihdam artışımız oldu. Beyaz et sektöründe ciddi bir istihdam artışımız oldu. İnşaat sektöründe sezonun gelmesi ile birlikte ciddi bir artışımız oldu. Yine makine ve imalat sanayinde ciddi bir istihdam artışımız oldu. Kartalkaya’dan kış sezonunun bitmesi ile birlikte ciddi manada istihdam kaybımızın olmasına rağmen ilk 6 ayda yaklaşık 3000’lik bir istihdam artışımız olmasını ciddi bir başarı olarak görüyorum. İl olarak 2000 gibi bir hedef koymuştuk daha sonra bu hedefi 3000’e revize ettik ama yılsonu itibariyle Bolu olarak 5000’li rakamları görebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim