Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında yapılacak 3. faz 1000’er lira nakdi destek ödemeleri için başvurular başladı. AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay e- devlet üzerinden başvuruların alındığını duyurdu.

Haber: Aslı AKIŞ

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın paylaşımında; “Daha evvel ilimizde 7561 hanenin yararlandığı sosyal desteklerin 3. Faz programı başladı. Bu sefer gelir kıstası şartı olmamakla beraber, özellikle bu süreçte işten çıkarılan, dükkanı kapanmak zorunda kalan hanelerimize de yardımları ulaştırmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında hane başına 1000’er lira desteği içeren hane bazlı 3. faz sosyal destek programı için başvuruları e-Devlet üzerinden almaya başladı” dedi.

Koronavirüs nedeniyle ekonomiye, vatandaşa nefes aldırmak için bin liralık sosyal yardım destekleri 3 faza ayrılmıştı. O desteklerden 3. aşama olan 3. faz da devreye girdi. Ama bu kez bin liralık yardımdan yararlanabilmek için başvuru gerekli. Peki, başvurular nereye yapılacak? Kimler bu haktan yararlanabilecek ya da kim yararlanamayacak? İşte detaylar...

KİMLER NE ZAMAN BAŞVURU YAPABİLİR?

T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanların pazartesi, "2"olanların salı, "4" olanların çarşamba, "6" olanların perşembe ve "8" olanlar cuma günü başvuru yapabilecek. Cumartesi ve pazar günleri ise sınırlama yok, herkes başvuru yapabilecek. Ama her başvuran bu yardımdan faydalanamayacak. Değerlendirmeler kişi bazlı değil hane bazlı olacak. Yani aynı aileden bir çok kişi başvuru yapamayacak. Yaparsa da tek başvuru olarak değerlendirilecek.

Tüm bu değerlendirmeler sonunda kime bin liralık yardımın dağıtılacağı ve ödemelerin ne zaman yapılacağı sonra açıklanacak. Kimin bu yardımlardan yararlanabileceği henüz net değil, sadece başvuru alınıyor şimdilik. Ama kimin yararlanamayacağı o net.

E-DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU ŞARTLARI

Pandemi sosyal destek programı faz 1 ve faz 2 kapsamında bin lira alanlar bundan yararlanamayacak. Ayrıca 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar, emekliler 3. faz yardımlardan yararlanamayacak. Ayrıca İŞKUR işsizlik ödeneğinden faydalananlar ve kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar da bu haktan yararlanamayacaklar arasında. Yani bu kişiler başvuruda bulunsa bile bin liralık yardımı alamayacakları şimdiden belirlendi.

PANDEMİ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapan kişi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ait işlemleri seçebilir buradan da “Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu” seçeneğini işaretleyebilirler. Karşılarına çıkan formu dolduran kişilerin başvurusu tamamlanmış olacak. Ödemelerin ne zaman gerçekleştirileceği ise önümüzdeki günlerde değerlendirmenin tamamlanmasıyla birlikte açıklanacak.

 

 

Editör: TE Bilisim