Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi, Bolu’da Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 2019 yılında 6 bin 328 başvuru yapıldığını ve başvuruların %92’sinin karara bağlandığını söyledi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Ticaret İl Müdürü ve Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ersin Terzi tüketici hakem heyetlerine başvurularda parasal sınırlar yeniden belirlenmesine dair açıklamada bulundu. Terzi; “Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda uygulanan parasal sınırlar1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2020 yılı için belirlenen % 22,58’lük yeniden değerleme oranında artırıldı” dedi.

5 BİN 825 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI

Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi 2019 Yılı Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına yapılan başvuru sayıları hakkında bilgi vererek; “Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 2019 yılında toplam 6 bin 328 Tüketici Başvurusu yapılmış olup,  5 bin 825 Tüketici başvurusu karara bağlanarak sonuçlandırılmıştır. Bu kararların % 65’i tüketici lehine sonuçlanırken % 35’i ise tüketici aleyhine sonuçlanmış olup, toplam başvuruların % 92’si karara bağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK TÜKETİCİ BAŞVURUSU “FİNANSAL HİZMETLER” SEKTÖRÜNDE

Tüketici başvurularına bakıldığında Bolu’da en çok finansal hizmetler sektöründe başvuru yapıldığının altını çizen Terzi; “Ürün ve Hizmetler bazında değerlendirildiğinde, Tüketicilerin sırasıyla en çok 2 bin 405 başvuru ile Tüketici Kredisi konusunda, bin 382 başvuru ile Kredi Kartı Üyelik Ücreti, 1.022 başvuru ile Perakende Ticaret Sektöründe (Ayakkabı, Cep Telefonu vb.) başvuruda bulundukları görülmektedir” diye konuştu.

PARASAL SINIRLAR YENİDEN BELİRLENDİ

Tüketici hakem heyetlerine başvurularda uygulanacak parasal sınırlar yeniden belirlendiğini de vurgulayan Ersin Terzi; “Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda uygulanan parasal sınırlar 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2020 yılı için belirlenen  % 22,58’lük yeniden değerleme oranında artırılarak, İl Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru parasal üst sınır 10 bin 390 Türk Lirası’na yükseltilmiştir. 10 bin 390 Türk Lirası’nın üzerindeki Başvuruların Tüketici Mahkemelerine yapılması gerekmektedir” dedi.

TÜKETİCİ BAŞVURULARI E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLMEKTEDİR

Tüketici hakem heyetlerine e-devletten başvuru yapılabildiğini de ifade eden Terzi; “Tüketicilerimiz, 10 bin 390 TL’ye kadar olan şikâyetlerini ve uyuşmazlık başvurularını Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına ve İlçe Kaymakamlıklarında görevli irtibat Personeline yapabilirler. Ayrıca e-devlet kapısı ve (TÜBİS)  tuketicisikayeti.gtb.gov.tr internet adresinden de başvuru yapılabilmektedir. Tüketicilerin mutlak suretle uyuşmazlık konusu mevzuyu ispatlayıcı belge, fiş ve faturaları sunmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

346 FİRMA DENETLENDİ

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirilen denetim faaliyetleri ile ilgili de bilgiler veren Ersin Terzi; “6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Kapsamında (Fiyat Etiketi, Garanti Belgesi, Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu, Yerli Üretim Logosu, Haksız Fiyat Artışı, İndirimli Satış, Satıştan Kaçınma, Mesafeli Sözleşmeler, Kampanyalı Satışlar vb.) yapılan Denetimler neticesinde; 346 Firmada 2 bin 729 Ürün Denetlenmiş olup, aykırılık tespit edilen 30 Ürün ve Hizmet için 22 Firmaya İdari Para Cezası uygulanmıştır.

Ayrıca, istenmeyen mesajlarla ilgili olarak Tüketiciler tarafından Ticari Elektronik İleti Şikâyet Sistemine yapılan 237 Başvurunun İl Müdürlüğümüzce değerlendirilmesi neticesinde 12 Firmaya İdari Para Cezası uygulanmıştır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim