AK Parti Bolu İl Kadın Kollarının 5. Olağan Genel Kurulu, Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Belediye Nikah Salonunda yapıldı. Partililerin yoğun katılım gösterdiği kongrede, mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, tekrar başkanlığa seçildi.

Burada bir konuşma yapan Aydın, kendisinin son dönemi olduğunu belirterek, “Hepimizin bildiği gibi siyaset ne yapılacak ne de başkasına bırakılacak bir iş. Ancak vakti geldiğinde çekilmek de gerek.” diye konuştu. 

MEHMET FATİH YALINIZ

AK Parti Bolu İl Kadın Kollarının kongresine AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercokşun ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti teşkilatları, partililer ve delegeler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin devamında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajları sinevizyon ile gösterildi.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, partililere hitap etti. Son dönem için aday olduğunu belirten Aydın, “İlk kongremize hazırlanışım daha dün gibi gözümün önünde. Acemiliğim ve telaşım had safhada olduğu o vakitten bu vakte 6 sene geçmiş. Hamdolsun biz üçüncü kongremizi yapıyoruz. Allah’ın izni ile üçüncü ve son kongre. Hepimizin bildiği gibi siyaset ne yapılacak ne de başkasına bırakılacak bir iş. Ancak vakti geldiğinde çekilmek de gerek. İçimde belki olur ya bir dönem daha yaparım diyecek nefsimi öldürmek ve bayrağı devralacak gençlere kendilerini hazırlamaları için bunu deklare ediyorum ve sizlerin huzurunda son dönemime merhaba diyorum.

AK Parti çok büyük bir aile bu aileye dahil olmak çok kolay, ancak kabul görmek çok zor. Ben şahsen AK Partinin ana fikrini öğretilen olgularla değil, kendi dünyamda bildiklerimi törpüleyip olaylara başka açıdan bakabilmeyi gerek teşkilattaki mensuplardan gerekse sokakta halka kurduğum temaslardan öğrendim. Bir partiye mensup olmakla dava adamı olmak arasındaki farkın tarafımdan algılandığını özellikle ifade etmek isterim. Bu ailede en çok söylenen dava kavramı. Davanın başlayan ve biten değil, yaşayan bir olgu olduğunu anlama fırsatımız da oldu.” diye konuştu.

“Böyle bir liderin yol arkadaşı olduğumuz için ne kadar şükretsek az”

Kongrenin devamında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasını yaptı. Yılmaz şöyle konuştu; “Bu partinin kuruluşu belediyecilikten geldi. Eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına Tayyip Bey seçilmeseydi, o günün şartlarında İstanbul’un problemlerine derman olamasaydı, İstanbul ve Türkiye’nin gönlüne giremeseydi, ne erdemliler hareketi ile bu parti kurulu ne de bizler burada sizlerle bir araya gelebilirdik. Allah’a büyük şükürler olsun ki, bir lider belediye başkanlığından çıktı, bir parti kurdu parti kurulur kurulmaz da iktidar oldu. Muhtar bile olamazsın denildi ama dünya lideri oldu. Allah böyle bir liderin yol arkadaşı olmayı nasip ettiği için ne kadar şükretsek azdır. Biz de kurucu il başkanı olarak göreve başladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana da belediyecilik anlamında Türkiye’ye örnek bir belediyecilik algısını getirmek için çalışıyoruz.”

Kongrenin devamında konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise şunları söyledi; “Hanım kardeşlerimden Allah razı olsun. Çünkü biz büyük bir davanın neferleriyiz. Hanım kardeşlerimiz gerçekten AK Partinin yol hikayesinde önemli önemli nirengi noktalarından geçişte duruş sergilediler, taraf oldular ve yola devam ettiler.”

“Allah, hanım kardeşlerimden razı olsun”

Kongrede bir konuşma da AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay yaptı. AK Partili kadınlara teşekkür eden Doğanay, “Yeri geldi kardeşim dedim, yeri geldi ablam dedim ama özellikle 2.5 yıllık il başkanlığım döneminde Arzu hanımı daha yakından tanıma fırsatı buldum. Sizlerin şahsında bunu Arzu Başkanıma söylüyorum, iyi ki seni tanımışım, iyi ki seninle yolculuk yapmışız Allah hepinizden razı olsun. Her dönem elinizde çantalarınızla, evinizden, eşinizden, işinizden, evlatlarınızdan fedakarlık ederek ülkesi, lideri, davası ve partisi için fedakarlık yaparak kapı kapı dolaşmayı kendine ödev sayan hanım kardeşlerim Allah sizlerden razı olsun, emekleriniz zayi olmasın.” diye konuştu.

Kongrede son konuşmayı AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir yaptı. Bütün illerde aynı coşku ile kadın kolları kongrelerini yaptıklarını söyleyen Keşir, “Coğrafi sınırlarımız ayrılsa da gönül bağımız hala devam ediyor Bolu ile. Bu salonu bugün coşkuyla dolduran kadınlar aslında en büyük alkışı siz hak ediyorsunuz. Bugün çocuklarınızla kahvaltı etmek yerine bu salonu doldurdunuz. AK Parti muhafazakar bir parti olarak kadınlar üzerinden eleştirenlerin gelip bu salonu görmelerini isterim. Bu ilk değil, bugün 5. Kongremizi yapıyoruz, 81 ilde kongrelerimizi yapıyoruz, bütün illerimizde, Türkiye’nin her yerinde Bolu’da, Düzce’de ve diğer bütün illerde aynı coşku ile kongrelerimizi yaptık.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yapılan seçimde tek liste ile seçime giren AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Mevcut Başkanı Arzu Aydın tekrar başkanlığa seçildi.

 

Aydın’ın listesinde şu isimler yer alıyor: Arzu Güler, Ayten Akalın, Azize Arslan, Canan Akbay, Canan Koparan, Dilek Aydemir, Elif Şeyda Ergin, Elif Yılmaz, Ümmühan Fatma Afat, Fatma Akgül, Fatma Yılmaz, Filiz Yarız, Hilal Yalçınkaya, Kamile Cengiz, Melek Akgül, Meral Arslan, Mine Bayram, Neşe Akalan, Nurbil Kazan,  Nimet Alkan, Özlem Kabadayı, Seda Yardımcı, Sema Durak, Senem Aydın, Şaduman Konuk, Şaziye Turan, Vildan Özel, Yasemin Caner Yüksel, Zeliha Deniz Olkay.

 

Üst Kurul Delege Listesi

 

Arzu Aydın, Serap Yıldırım Çıgrılı, Emine Memiş, Hülya Aslan, Hesna Çakmak Ersoy, Canan Akbay

Editör: TE Bilisim