İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2019 -2020 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül törenine katılmadığı için mesaj gönderdi. Ahmet Baysal mesajında öğrencilere seslenerek; “ Sevgili gençler, Azimli ve inançlı olun. Kendinizi devamlı yenileyin. Hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin. Siz işten değil iş sizden korksun. Sabırlı ve sebatkar olun. Tasarrufu her zaman ön planda tutunuz. Örnek mi istiyorsunuz? Üniversitenizin ismini taşınan İzzet Baysal size en büyük örnek olsun” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2019 -2020 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni korona virüs tedbirler kapsamında dereceye giren öğrenciler ve ailelerinden en fazla iki kişi, ilimiz protokol üyeleri, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyet Üyeleri, BAİBÜ Senato Üyeleri katılımıyla gerçekleştirildi.

İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, pandemi nedeniyle katılmadığı törene mesaj gönderdi.

Baysal mesajında mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek; “Sayın Valim, Değerli Konuklar Sevgili Öğrenciler. 1994-1995 Akademik yılından itibaren, her sene akademik yılların açılış ve kapanışlarında, İzzet Baysal Vakfı adına bana da bir konuşma yapma fırsatı verildi. Yıllarca büyük bir şevk ve heyecanla bu konuşmaları yapmaktan büyük bir onur ve mutluluk duydum.

Stadyumda tüm Fakülte, Yüksek Okul, Meslek Yüksekokullarından mezun olan öğrenciler ve devlet büyüklerinin katılımı ile yapılan mezuniyet törenlerine katıldık. Açılışlarda da salonlar öğrenciler, veliler ve öğretim üyeleri ve görevlileri ile dolar taşardı. Mevcut artınca her Fakülte, Yüksek Okul, Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenlerini kendileri yaptılar. Sonra önce bölümler, daha sonra da sınıflar tarafından mezuniyet törenleri yapılmaya başlandı. Ve nihayet Üniversite, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul birincileri mezuniyet ve ödül töreni olarak yapılmaya başlandı.  Bu sene Mart ayından itibaren koronavirüs nedeniyle tüm üniversiteler tatil edilerek uzaktan eğitime devam edildi.

Bu sene dereceye girerek mezun olan öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz. Parasal ödülleri banka hesaplarına yatırılmıştır. Diğer ödüller biraz sonra kendilerine verilecektir.

AZİMLİ VE İNANÇLI OLUN

Üniversitemizin yeni mezunları, sevgili gençler, uzun, yorucu ve zahmetli bir yarışın sonunda dereceye girerek mezun olma başarısını gösterdiğiniz için sizi kutluyorum. Bu başarıda büyük emekleri olan anne ve babaları sizin gibi evlatlara sahip oldukları için kendilerinin tebrik ediyorum. Sizleri yetiştiren hocalarınızı da kutluyorum. Sevgili gençler, azimli ve inançlı olun. Kendinizi devamlı yenileyin.

Hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin. Siz işten değil iş sizden korksun. Sabırlı ve sebetkar olun.

Tasarrufu her zaman ön planda tutunuz. Örnek mi istiyorsunuz Üniversitenizin ismini taşıyan İzzet Baysal size en büyük örnek olsun. Sevgili gençler 4, 5 yılınızı Hatta bazı branşlarda 6 yılınızı verdiğiniz bu eğitim yuvasından güle güle gidiniz. Yolunuz açık, işleriniz kolay, başarınız daim, kazancınız bol ve bereketli olsun. Bu günlerde Maske mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edin. Allah’a emanet olun.

En derin sevgi ve saygılarımla” ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim