Bolu Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı ikinci birleşimi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Bolu Belediye Meclisi Aralık Ayı 2. Oturumu canlı yayınlanırken, toplantıda çeşitli İşler ve imar komisyonundan gelen konular görüşülerek karara bağlandı.

 Haber: Aslı Akış

 Bolu Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantılarının ikinci birleşiminin sonunda meclis üyelerine hitap ederek Bolu Belediyesinin mali tablosunu aktaran Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2019 yılı gelirini ve ödenen güncel borç tutarını açıkladı. Başkan Özcan,  118 milyon ödeme yapıldığını söyledi.

460 milyon TL olarak açıkladıkları borcun yılsonu itibarıyla 265 milyon TL’ye düşeceğinin müjdesini veren Başkan Özcan, 2020 başından itibaren yatırımların kaynaklara yönlendirilebileceğini de sözlerine ekledi.

 

“ÖDENEN BORÇ 190 MİLYON LİRAYA ULAŞACAK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantıları İkinci Birleşiminde Bolu Belediyesinin mali tablosunu açıkladı. Borcun 265 milyon TL’ye düştüğünü aktaran Özcan; “10 Aralık itibari ile gerçekleşen gelirimiz 241 Milyon lira. İnşallah 250 Milyon hedefini yakalamaya çalışacağım. Bana ait olmayan 3 parça var. 2019’un tamamını söylüyorum. 2019’da piyasaya 118 Milyon 208 bin 205 TL ödeme yaptık. İller Bankası, bu ay hariç 43 Milyon 815 bin 853 TL kesti. Bu ay keseceği yaklaşık 3 veya 4 milyon lira yani toplam 47 milyon lira civarı bir şey olacak. Bağış ve yardımlardan 3 milyon 250 bin lira almışız, mahsuplardan 17 milyon 159 bin milyon almışız. Bolu Belediyesi’nin toplam borcu 182 milyon 433 bin lira azalmış oldu. Aralık ayı sonunda İller Bankası’nın kesintisi, bizim piyasaya yapacağımız ek ödemelerle bu rakam 190 Milyon liraya ulaşacak. Bunu belirtmek istiyorum. Mahsupları bir tarafa koyarsanız zaten gerçekleşen gelirden sonra 70 Milyon lira var. Bunun 50 küsur milyonu personel ödemelerinde kullanıldı. İşte şu yaptığımız işleri 20 Milyon liralık para ile gerçekleştirdik. 460 Milyon şirket dâhil açıkladığımız borcun yılsonu itibari ile 265 Milyon lira mertebesine düşeceğini size müjdelemek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“KAYNAKLARIMIZI YATIRIMA YÖNLENDİREBİLECEĞİZ”

Şirket dahil açıkladıkları 460 milyon borcun yıl sonu itibariyle 265 milyon mertebesine düşeceğini müjdeleyen Başkan Özcan, “Bolu Belediyesi’nin bugün itibari ile çalışanlarına tek kuruş ikramiye ve borcu yoktur. ‘Bunu niye söylüyorsun’ diyebilirsiniz. Yan tarafımızdaki Düzce bunu söyleyemiyor. Bugün yine Bolu Belediyesi’ne yapılmış tek bir icra takibi yok, kalmadı. 92 Milyon hemen ödememiz gereken borcumuz var demiştik, onun da yüzde 95’ini gerçekleştirdik. İnşallah 2020 yılının başından itibaren de artık bu kadar yoğunlukta borç ödememize gerek kalmayacak. Kaynaklarımızı yatırıma yönlendirebileceğiz.” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim