Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Uluslararası Köroğlu Parkı ile ilgili Ankara’da büyükelçiliklere yaptığı ziyareti değerlendirdi. Özbekistan büyükelçisinin kendilerine ayrılan bölümü yapma sözü verdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “İnşallah kendilerine ayrılan bölümü kendileri yapma sözü verdiler. Problemleri de konuştuk bunları da çözeceklerini ifade ettiler.” diye konuştu.

Köroğlu Festivalinde parkın bir kısmını tamamlayarak hizmete açmak istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz, “Türk dünyasında Köroğlu Bolu ve Bolu Beyi ile alakalı adlandırıldığı için Bolu ile büyük bir irtibatı var ama Türk dünyasında farklı Köroğlu modelleri de var. Özbekistan farklı sahipleniyor. Bu arada Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan Azerbaycan farklı. Dolayısıyla Adriyatik’ten Çin Seddi’ne olan Köroğlu algısıyla ve Bolu ile Köroğlu bütünleşmesi ile Türk dünyası ile kucaklaşmaya çalışıyoruz. Şu an müşterek bir parkımız devam ediyor. Burada her ülkenin kendine ayrılan alanı var. Bu alanların dizaynı kendilerini tanımlayacak şekilde projelerin yapılması o ülkeleri ilgilendiriyor.” diye konuştu.

“Kendilerine ayrılan kısmı yapma sözü verdiler”

Özbekistan Büyükelçisinin kendilerine ayrılan kısmı yapma sözü verdiklerini kaydeden Başkan Yılmaz, Ankara’da yaptığı ziyaretlerle ilgili şöyle konuştu; “Biz de şu an büyükelçilerle görüşerek kendilerinden beklediklerimizi ifade etmeye çalışıyoruz. Özbekistan büyükelçisi ile görüştük. Daha önceki büyükelçide Bolu’ya gelmişti bunu da davet ettik. İnşallah kendilerine ayrılan bölümü kendileri yapma sözü verdiler. Problemleri de konuştuk bunları da çözeceklerini ifade ettiler. Aynı zamanda gencecik bir Türkmenistan büyükelçimizle görüştük. Tabi bunlar bizim kendi dostlarımız, kardeşlerimiz olduğu için kaynaşmamız bir başka oluyor. Zaten Köroğlu Festivali dolayısıyla da onlarla irtibat halinde oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Kazakistan’a gitmiştik. Orada da kültür Bakanı ile çok özel bir görüşme yapmıştık. Bolu Köroğlu Parkı vasıtasıyla büyükelçilerin, Dışişleri Bakanlarının, Bakanların, Başbakanların sonra Cumhurbaşkanlarının toplandığı bir alan olsun istiyoruz. Hemen peşinden inşallah Nevruz gelecek. Nevruz Türk dünyasının çok daha özel müşterek bir kültürü. İnşallah onu da kucaklayacağız ve Bolu ikisine de ev sahipliği yapacak.”

 

Editör: TE Bilisim