“Bir öğretmen” kaç hayatı değiştirebilir? Zaten hepimizin hayatını “bir öğretmen” değiştirmedi mi?

 Tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri öğretmenlerimiz…

HABER: Aslı Akış

Yetişmemizde ve gelecek nesillerin de yetişip şekillenmesinde, aydınlık gelecek için beslediğimiz düşüncelerin ve hayallerin tümünde şüphesizdir ki öpülesi elleri olan öğretmenlerimizin kıymeti paha biçilemez. İnsan yetiştirmek, eğitmek ve öğretmek aynı zamanda toplumu ve geleceği şekillendirmek demek olduğundan yeryüzündeki en zor ve en değerli iş yani “kutsal meslek” olarak adlandırılır ve insanlık için hayati önem taşır.

Gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın meslek ve bu onurlu mesleğin kutsalları öğretmenlerimiz.

Kimi nota bile bilmeyen köy okulundaki çocukları konservatuara hazırladı kimi hayatında bilgisayar görmemiş çocuklardan teknoloji şampiyonları çıkardı. Kimi ise çobanlık yapmaktan başka şansı olmayan gençlerin kaderini değiştirdi. Öğrenmeye muhtaç olan insan hayata gözlerini açtığı ilk andan itibaren öğretmene ihtiyaç duyar ve o öğretmenlerin gerçekleştirdiği mucizeler, yönünü değiştirdiği hayatlar var.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi; “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.”

Bize büyük hayaller kurmak için tüm nedenleri ve bunu başarmak için tüm kaynakları veren başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal ederek aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, eğitime uzun yıllar hizmet vermiş emekli öğretmenlerimiz ile halen görevleri başında olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun.

Editör: TE Bilisim