Bolu İnsan Hakları Hizmet Derneği Başkanı Fethi Sarımsakcı, Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü protesto etmek amacıyla tüm Türkiye’nin tek ses, tek yürek olacağını söyleyerek, İHH olarak birçok STK’nın desteğiyle basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurdu. Sarımakcı; “Amacımız Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize yardımcı olmak. Bu anlamda Cuma namazından sonra Kadı Cami önünde yapacağımız basın açıklamasına tüm Bolulu hemşerilerimizi davet ediyoruz” dedi.

 Haber: Aslı Akış

Çin asimilasyonuna ve işkencelerine maruz kalan Doğu Türkistanlılar için, İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde tüm Türkiye tek ses, tek yürek olacak. Doğu Türkistanlı Müslümanlara uygulanan işkence politikalarına dikkat çekilecek.

“AMACIMIZ DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ KARDEŞLERİMİZE YARDIMCI OLMAK”

Bolu İnsan Hakları Hizmet Derneği Başkanı Fethi Sarımsakcı; Çin zulmüne karşı, tüm Boluluları “Sessiz Çığlık” etkinliğine davet ederek; “Cuma namazı çıkışı Doğu Türkistan ile alakalı bir basın açıklamamız var. Basın açılamasına mazlum doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanında olmak için Bolu’daki tüm hemşerilerimizi davet ediyorum. Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize moral vermek, güç katmak ve destek olmak amacımız. Bunun yanı sıra tüm Türkiye genelinde yapacağımız için açıklamayı farkındalık oluşturmak istiyoruz. Oradaki kardeşlerimize destek olmak amacıyla en azından Çin mallarını boykot edebiliriz, almayabiliriz. Oradaki kardeşlerimize dünya çapında kitlesel bir ses vermiş oluruz. Oradaki kardeşlerimiz diğer mazlum coğrafyalara benzemiyor. Çin orada her şeyi kontrol altına almış. Herhangi bir insanlar röportaj yaptığınızda, konuştuğunuzda tespit edilip, ailesine ya da kendisine bir şekilde Çin hükümeti tarafından zarar veriliyor. Dolayısıyla kısıtlamalar orada daha çok. Çin kendine göre bazı kamplara gezdiriyor ama bunlar kendisinin dizayn etmiş olduğu kamplar. Burada insan hakları gasbı var biz buna dikkat çekmek istiyoruz. Amacımız Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize yardımcı olmak. Bu anlamda Cuma namazınsan sonra Kadı Cami önünde yapacağımız basın açıklamasına tüm Bolulu hemşerilerimizi davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim