Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, hayvan barınakları ve önceden tespit edilen noktalara mama, yem, yiyecek ve su bırakılması için İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yayınlanmıştı.

Genelgenin ardından, Atatürk Orman Parkında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman il müdürlüğü, Veteriner Hekimler Odası, Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu ve Hayvan Koruma Dernekleri işbirliği ile sokak hayvanları için mama bırakıldı.

 MEHMET FATİH YALINIZ

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için genelge gönderdi. Genelgede, salgının yalnızca insan hayatını değil, sokak hayvanlarının hayatını da olumsuz etkilediği, hayvanlar için yiyecek bulma zorluğu ortaya çıktığı kaydedildi.

81 İl Valiliğine gönderilen genelge sonrası, Bolu’da da ilgili kurumlar harekete geçti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman il müdürlüğü, Veteriner Hekimler Odası, Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu ve Hayvan Koruma Dernekleri işbirliği ile Atatürk Orman Parkında sokak hayvanları için mama bırakıldı.

Hayvanlar için yem bırakılmadan önce, kurum yetkilileri basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

İlk olarak konuşan, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Serpil Uysal, çalışmaların devam edeceğini söyledi. Uysal, “Koronavirüs önlemleri kapsamında, bazı koruma tedbirleri alındı. Sokak hayvanlarının aç kalmaması için Milli Parklar, Tarım İl Müdürlüğü ve bazı sokak hayvanları ile ilgili dernekler olmak üzere gereken çalışmaları yürütüyoruz. Bugün de, Atatürk Orman Parkı’ndaki yem noktalarına yem dağıtacağız. Kış süresince zaten yemleme faaliyetleri yapmıştık. Şuan bu tedbirler kapsamında, yaban hayvanlarının çok avantajlı olduğu bir dönem. Yine de onları takibe devam ediyoruz. Çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

“BU GÜNLERDE SOKAK HAYVANLARINI UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR”

Bolu Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Ok ise, hayvan koruma derneklerine teşekkür etti. Ok, “Bu günlerde, can dostlarımız olan sokak hayvanlarını unutmamamız gerekiyor. Bizler, Bolu Bölgesi Veteriner Hekimler Odası olarak, bağlı bulunan 83 tane veteriner kliniğinden topladığımız yaklaşık 250 kg kuru mamayı dağıtacağız. Tarım İl Müdürlüğü, BOLPATİ ve BOLHAYKO’nun emekleri çok büyük. Sabahın erken saatlerinde kalkıp, bütün istasyonlarda yemleme yapıyorlar. Biz de, sokak hayvanlarına faydalı olabilmek için bir nebze olsun aramızda topladığımız yemleri kendilerine teslim edeceğiz.” diye konuştu.

“1 TONDAN FAZLA MAMA TEDARİK ETTİK”

Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Cihan Tutal, 1 tonun üzerinde mama tedarik edildiğini söyledi. Tutal, “Virüs tehlikesi yüzünden bu günlerde hepimiz zor şartlardan geçiyoruz. Tüm derneklerimizle beraber bu çalışmaları yürütmekteyiz. Bolu Belediyesi ve Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu olarak yaklaşık 1 tonun üzerinde mama tedarik etmiş bulunmaktayız. Bunları, peyderpey sokak hayvanlarına dağıtacağız. Herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim