Bolu İHH Kurtarma Ekibi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23. yıl dönümü münasebetiyle tanıtım ve bilgilendirme standı açtı.

Haber: Aslı Akış

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 20. yıl dönümünde Bolu İHH Kurtarma Ekibi, Kent Meydanı'nda AFAD görevlilerinin de desteğiyle deprem ve olası afetlere karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdikleri etkinliklerin yer aldığı stantta halkı bilgilendirerek bilinçlendirme faaliyetlerinde bulundular.

“TÜM AFETLERDE GÖREV ALMAK İÇİN BOLU’DAN BİR EKİP KURDUK”  

Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, İHH arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları hakkında bilgi vererek; “Cenab-ı hak böyle acıları bir daha yaşatmasın inşallah. Günümüzde maalesef afetler oluyor. Dolayısıyla bunlara her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bizde İHH olarak sadece deprem değil olası başka afetlerde görev almak için Bolu’dan bir ekip kurduk. Ekibimiz eğimlerine ve çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.  Akreditasyon sürecimiz devam ediyor bu yılın sonuna doğru olası bütün afetlerde direk müdahil olacağız. Daha önce gerçekleşen bütün afetlerde bolu İHH arama kurtarma ekibi olarak katılım sağlamıştık. Muğla’daki yangın, Bozkurt’taki sel,  Bolu Dağı’ndaki oluşturmak amacıyla standımızı açtık. Vatandaşlarımıza Bolu İHH arama kurtarma olarak çalışmalara AFAD ile yer almıştık.” şeklinde konuştu.

“GÖNÜLLÜYÜM DİYEBİLECEK HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Sarımsakcı, İHH arama kurtarma gönüllülerin eğitimlerinin devam ettiğinin de altını çizerek; “17 Ağustos depreminin yıl dönümünde yine vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, olası depremlere karşı alınacak tedbirleri elimizden geldiğince anlatmak bir farkındalık ne yapıyoruz onları anlatmak istedik. Bolu İHH arama kurtarma ekibimizde herhangi bir üst sayı sınırımız yok. Bu işe gönül veren ben konuda gönüllüyüm diyebilecek herkese kapımız açık. Gelip gönüllü üyemiz olabilirler. Gönüllülerimizin AFAD ile yaptığımız protokol çerçevesinde tüm eğitimlerini aldırabiliriz. Bolu özellikle deprem bölgesi bizimde sayımız ne kadar fazla olursa o kadar verimli faydalı oluruz. Dolayısıyla her an her şeye hazır olmalıyız. Okullar ve kurumlarda akreditasyon sürecinden sonra eğitim verip farkındalık oluşturmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN”

Bolu İHH arama kurtarma gönüllüsü Barış Şahan, aldıkları eğitimlerden ve çalışmalarından bahsederek;  “Bir yıldır görev almaktayım. Bu güne kadar 3 farklı alanda arama kurtarma üzerine kentsel arama kurtarma, doğada ve suda arama kurtarma olmak üzere eğitimler aldım. AFAD ile beraber aldığımız eğitimlerde var. Sakarya ilinin koordinesinde yaptığımız eğitimler neticesinde kentsel arama kurtarma Bolu’da, doğada arama kurtarmayı Düzce’de, suda arama kurtarmayı Sakarya’da yaptık. Bu eğimlerin sonunda sertifika aldık. 1. Eğitimlerimizi tamamladık. 3. Seviyeden sonrada eğitici eğitimlere başlayacağız. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda AFAD koordinesinde hareket ettik.   İl içi ve dışında görev aldık. Yaptığımız faaliyetler AFAD’tan gelen görev çağrısı üzerine. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Afetler istemesek te başımıza gelebilir. Bunu en az zararla atlatmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Gerek AFAD gerek sivil toplum kuruluşları gerek İHH olsun elimizi taşın altına koyarak çok fazla çalışma yapıyoruz.” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim