Türkiye'de koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, özellikle 10 ildeki vaka artışları dikkat çekiyor. Korona virüs vakalarının artış gösterdiği Karadeniz’deki kentlerde ek önlemler alınırken, Bolu'da herhangi bir önlem alınmadı. Vatandaş, korona virüs salgınının bir an önce son bulmasını istediklerini ifade ederek "Daha neyi bekliyoruz?" diyor. Uzmanlar ise aralarında Bolu’nun da bulunduğu 9 ilde 15 günlük sokağa çıkma yasağı ve bölgesel karantina önerisinde bulunuyor.

Haber: Aslı Akış

8-14 Şubat tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan vaka sayılarının nüfusa oranla en fazla olduğu iller arasında Bolu 100 binde 75,60 ile salgında vaka artışının çok olduğu iller arasında yer aldı. Vaka sayılarında son günlerde yaşanan ciddi artışlar ise vatandaşları korkuttu, tedirginlik yarattı.

Uzmanlar, en çok vakanın görüldüğü iller için 15 günlük tam kapanma, ulaşım kısıtlaması ve bölgesel karantina önerisinde bulurken açıklanan rakamlar sonrası; Rize’de artan korona virüsü vakaları nedeniyle daha önce alınan kararlara ilave yeni tedbirler getirildi, denetimlerin sıklaştırılması yönünde karar alındı, Ordu’da ev ziyaretlerine yasak geldi, Giresun ve Trabzon da işi sıkı tutuyor ancak Bolu’da herhangi bir ek önlem açıklanmadı.

“KAPANMA OLSUN BU HASTALIKTAN KURTULALIM”

Recep Kara, tam kapanma istediğini belirterek; “Hastalık büyümesin, tek amacımız budur. Ne gerekiyorsa yapalım, bir an önce bu hastalıktan kurtulalım. Benim fikrim budur ancak yukarıdaki idarecilerimiz nasıl düşünür bilemem. Bence kapansın” dedi.

“YETER Kİ BU HASTALIK YOK OLSUN, HAYATIMIZDAN ÇIKSIN”

Erol Arslan, tam kapanmanın faydalı olacağını vurgulayarak; “Hastalığı önlemenin başka yolu yok. Bir hasta ağrı kesici ile iyi olacaksa mecbur bunu kullanacak. Tam kapanmak gerekiyorsa, tam kapanırız, ne yapalım. Yeter ki bu hastalık yok olsun, hayatımızdan çıksın” şeklinde konuştu.

“RİSKLİ İLLER 20 GÜN KAPANSIN”

Satılmış Uzunel; “Riskli iller için 15 gün değil, 20 gün kapansın” diyerek; “ Kendilerine dikkat etmiyorlar. Başta parti kongreleri iptal olsun. Şu kadar vaka var diyorlar, kongrelere gidiyoruz. Orada ne işimiz var? Hani orada sosyal mesafe? Doğru düzgün tedbir alma, sonra benim iş yerimi kapat, kongreye git. Bunun bir anlamı yok. Otur oturduğun yerde. Bence hiç doğru değil. Herkes kendini korumalı. Biz kendimi koruyamazsak, bizi kimse koruyamaz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim