Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığında Kurban Bayramı nedeniyle bir bayramlaşma programı düzenlendi. Partililerin katıldığı bayramlaşma programında konuşan, CHP İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve Merkez İlçe Başkanı İlkay Gürkan, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

MEHMET FATİH YALINIZ

CHP parti binasında düzenlenen bayramlaşma programına partililer yoğun ilgi gösterdi. Burada bir konuşma yapan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, anlaşmazlıkların geçici olduğuna dikkat çekti. Karsu, “Kurban Bayramı tüm ulusumuza, tüm Müslüman alemine, tüm insanlık alemine başı sıkışan tüm insanlara kutlu olsun. Yönetim anlayışı değişik olduğu için zaman zaman anlaşmazlıklara düşüyoruz. Bu anlaşmazlıklar her zaman geçicidir. Bir gün gelir her şey unutulur, ama bu ülke bu birlik ve beraberlik ebediyen kalır.” diye konuştu.

“Yerel politikacılar olarak önce Bolu’da birlik ve beraberliği sağlamalıyız”

Karsu’nun ardından partililere hitap eden CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı İlkay Gürkan, ülke olarak CHP yönetimine ihtiyaç olduğunu söyledi. Gürkan, şöyle konuştu; “Başkanımızın da söylediği gibi çok zor dönemlerden geçiyoruz ülkemizde. Onun için tüm Cumhuriyet Halk Partililere ülkemizin ihtiyacı var, ülkemizin Cumhuriyet Halk Partili yönetime ihtiyacı var. En çok ihtiyaç duyulan zamanlardan geçiyoruz. Cumhuriyet Halk Partiliyim diyen herkesin desteğini, çalışmasını bekliyor ülkemiz. Sorumlu siyaseti hayatımıza sokmamız gerekiyor. Kardeşçe, mutlu bir şekilde, sadece Bolu’da değil tüm ülkede buna ihtiyacımız var. Yerel politikacılar olarak öncelikle Bolu’da bu kardeşliği bu birliği sağlamamız gerekiyor. Böyle güzel günlerde, bu kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz için son derece mutluyuz.”

“İnşallah endişelerimiz haklı çıkmaz”

Bayramlaşma programında son konuşmayı CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan yaptı. Özcan konuşmasında ilk olarak partililerin bayramını tebrik etti. Daha sonra gündemi değerlendiren Özcan, 25 Eylül’de Kuzey Irak’ta yapılacak olan referandumdan endişe duyduğunu belirtti. Özcan şunları söyledi; “Bana göre yakın zamanda ülkeyi bekleyen bir tehlike var. 25 Eylül’de Kuzey Irak’ta yapılacak olan referandum. Ben bundan ciddi anlamda endişe duyuyorum. Bu referandum sonucunda Ortadoğu’nun daha fazla kana karışacağından, Ortadoğu’da daha fazla kan döküleceğinden, bizim de bu Ortadoğu bataklığına bu hükümetin yanlış politikaları yüzünden daha fazla saplanabileceğimizden endişe ediyorum. İnşallah bu endişelerimiz haklı çıkmaz. Böyle bir tehlike olduğunu da paylaşmak istiyorum.”

“Hayır bileşenlerini bir arada tutmalıyız”

Özcan konuşmasının devamında, önümüzdeki sene başlayacak seçim sürecine değindi. Hayır bileşenlerini bir arada tutmak gibi bir görevleri olduğunu söyleyen Özcan, “Bunun dışında artık siyaset 2018’den itibaren hızlanacak. Belki yerel seçimler, belki Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öne alınabilir. En azından bu seçimlerin birinin 2018’in ikinci yarısında olabileceğini düşünüyorum. O anlamda bizim birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Hayır bileşenlerini bir arada tutmak gibi bir görevimiz de var. Referandum sürecinde gördük, bir araya gelemez denilen insanlar, asgari müşterekler etrafında nasıl bir araya geldi hep beraber gördük. Kendi içimizdeki çelişkileri ortadan kaldırmamız gerekiyor.” diye konuştu.

“Kenetlenmenin vakti geldi”

Parti içinde artık kenetlenmenin vakti geldiğini ifade eden Özcan, yakın geçmişte yaşanan sıkıntılardan kurtulacaklarını söyledi. Özcan sözlerini şöyle sonlandırdı; “İl başkanımız ifade ettiler, kendi içimizdeki çelişikleri bir tarafa bırakmanın vakti geldi. Parti içinde mücadele olur, ama biz bunda dozu biraz fazla kaçırdık. Her zaman mücadele olmaz, zaman zaman da kenetlenme olur. Biz fazlasıyla mücadele yaptık diye düşünüyorum. Artık önümüzdeki aylardan itibaren kenetlenmenin vakti geldiği noktasında hemfikiriz. Sizlerin de önümüzdeki süreçte katkısı ve desteği ile CHP artık eski yakın geçmişte yaşadığımız sıkıntılı günlerden kurtulacak Bolu örgütü olarak. Birinci hedefimiz de hayır cephesini bir arada tutup bu cepheyi bir arada tutmak olacak. Hem yerel seçimde, hem de ondan sonra yapılması öngörülen genel seçimlerde biz şimdiye kadar elde ettiğimiz başarılardan daha büyük başarı elde edeceğiz. Bu konuda kararlıyız sizlerden de katkı bekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim