Kovid-19 salgınla mücadele kapsamında uygulanan tam kapanma döneminde zor günler geçiren çiçekçi esnafı, Anneler Günü’nün yaklaşmasıyla çiçek satışlarını artırdı. Çiçekçiler Anneler Günü dolayısıyla hafta sonu da 10.00 ile 17.00 saatlerinde açık olacak.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren çiçekçi esnafının yüzü, Anneler Günü’nün yaklaşmasıyla güldü. 9 Mayıs Anneler Günü’ne iki gün kala yoğunluğun başladığını ifade eden Erva Çiçek Evi işletmecisi İlker Aytar ve Dilek Aytar ise satışlardan memnun olduklarını söyledi.

Dilek Aytar, pandemi sürecinde kendilerinin canlı çiçek satışı yaptıklarını vurgulayarak bundan dolayı çok fazla zayiat verdiklerini dile getirdi. Aytar, “Bu pandemi sürecinde canlı çiçek satışı yaptığımız için çok zayiat verdik. Bu tam kapanmada da zaten kapalıydık. Anneler günü dolayısıyla hafta sonu 2 gün açmamıza izin verildiği için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anneler Günü nedeniyle hafta sonları da dükkânlarını açacaklarını söyleyen Aytar, “Açıyoruz ama belirli saatlerde. Sabah 10.00 ile 17.00 arası açabiliyoruz. 2 gün açığız fakat normal şartlarda 10 kişi elemanla çalışırken mesela şuan aza indirmek durumunda kaldık. Kısıtlamadan dolayı ve bu bizi biraz zorlayacak” şeklinde konuştu.

Erva Çiçek işletmecilerinden birisi olan İlker Aytar ise, Anneler Günü dolayısıyla hareketliliğin başladığını belirtti.

İlker Aytar, en çok tercih edilen çiçek türlerinin ise gül, orkide ve teraryum olduğunun altını çizerek, “Pandemide zaten kapalıydık. Anneler Günü’nün gelmesiyle normal olarak bir hareketlilik başladı. Ama özel günlerde genellikle bir hareket oluyor. Burada da talep edilen şuanda ufak saksı çiçeklerimiz, güller, orkideler ve teraryumlar daha çok tercih ediliyor. İyi olacağına da inanıyoruz zaten yoğunluk başladı” kelimelerini kullandı.

Çiçek satışı yapan iş yerleri, Anneler Günü nedeniyle 8-9 Mayıs 2021 Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek ve vatandaşlar ikametlerine en yakın çiçekçiye giderek alışveriş yapabilecek. Ayrıca Çiçek satışı yapan iş yerleri bu tarihlerde, 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde de hizmet verebilecek.

Editör: TE Bilisim