Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı final gurubu 5.maçında Edirne Belediyesi Edirnespor takımına 63 – 50 mağlup oldu. Maçın başında yakaladığı üstünlüğü sonuna kadar devam ettiren Edirnespor, Eren Beyaz’ın double double performansıyla galibiyete uzandı. Alınan mağlubiyet sonucunda Boluspor 1 galibiyetle 7.sırada kaldı.

Türkiye Basketbol 2. Ligi final gurubunda yer alan temsilcimiz Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı final gurubu 5.maçından mağlubiyetle ayrıldı. Deplasmanda karşılaştığı rakibine karşı üstünlük kuramayan Dev Adamlar sahadan 13 sayı farkla 63 – 50 mağlup ayrıldı. Karşılaşmada Edirnespordan Erenj Beyaz 17 sayı 11 ribaunt ile double double performansını yakalarken galibiyetin gelmesinde büyük rol üstlendi. Aldıkları yenilgiyle 7.sırada kalan Dev Adamla, final gurubunda oynayacağı ilk yarı son iki maçını ise evinde oynayacak.

Karşılaşmaya Boluspor Erhan Kocamış, Faik Can Nurkan, Hakan Şanlı, Burak Can Dilmaç ve Metehan Deniz ilk beşi ile başlarken Edirne Belediyesi ise Eren Beyaz, Asım Özberkan, Arın Soğancıoğlu, Erhan Yetim, Yasin Topcu ilk beşi ile başladı. karşılaşmada periyotlara göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı.

Karşılaşma Edirne Belediye takımından Eren Beyaz’ın sayısıyla başladı. Boluspor gecikmeden Faik Can Nurkan’ın üç sayılık isabeti ile karşılık verdi. İlk iki dakika karşılıklı sayılarla geçilirken ev sahibi Edirne 4 – 3 üstünlüğü korudu. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken Edirne Belediyesinden Arın ve Eren’in performansları farkı yükseltti. Edirne Belediyesi ilk beş dakikayı 8 sayı farkla11 – 3 önde geçti. Periyodun bitimine üç dakika kala sayı farkını 6 sayıya indiren Boluspor skoru 14 – 8e getirdi. Periyot 14 – 11 Edirne Belediyesinin üstünlüğü ile tamamlandı. Bu periyotta Edirne Belediyesinden Eren Beyaz takımının attığı 14 sayının 9unu kaydeden isim oldu.

Maçın ikinci periyoduna her iki takımda sayı üreterek başladı. Farkı 1 sayıya kadar indiren Boluspor ilk iki dakikayı 18 – 17 geriden takip etti. Devreden önceki son beş dakika içerisinde üstünlüğünü devam ettiren Edirnespor 3 sayı farkla 22 – 19 karşılaşmaya devam etti. periyodun son iki dakikasına girilirken etkisini arttıran Edirnespor farkı tekrar 7 sayıya çıkardı ve skoru 26 – 19a getirdi. Bu bölümde skora katkı sağlayan Eren Beyaz 11 sayıyla çift hanelere çıkan ilk oyuncu oldu. Maçtaki etkisini devam ettiren Edirnespor son bir dakikaya girilirken farkı çift hanelere kadar çıkardı. Skoru 31 – 20 yapan Edirnespor farkı ise 11 sayıya çıkardı. Kalan sürede her iki takımında bulduğu sayılarla skor 32 – 22 ye geldi ve ilk iki periyodun sonucu belirlendi. İlk yarıda Edirnespor’dan Eren Beyaz 14 sayı 7 ribaunt ile oynarken Boluspor’dan Faik Can Nurkan 7 sayı, Burak Can Dilmaç ise 8 ribauntla mücadele etti.

Karşılaşmanın üçüncü periyoduna etkili başlayan ev sahibi ekip ilk iki dakikalık bölümde farkı 16 sayıya kadar çıkardı ve skor 38 – 22 oldu. Kısa sürede toplanan Bolunun Dev Adamları yakaladıkları 8 – 0lık seri ile skoru 38 – 30a getirdi ve ilk beş dakika bu skorla geçildi. Periyodun bitimine iki dakika kala Boluspor farkı 7 sayıya kadar düşürdü ve skor 39 – 32 olarak belirlendi. Kalan sürede istediği etkiyi gösteremeyen Boluspor üçüncü periyotu 9 sayı geride 44 – 35 mağlup kapattı. Bu periyotta Boluspor’dan Faik Can Nurkan 10 sayıyla çift hanelere çıkan ilk oyuncu oldu.

Periyodun ilk dakikasında etkili olan Edirnespor farkı tekrar 12 sayıya çıkardı ve skor 47 – 35 oldu. İlk üç dakika geride kalırken Boluspor skor üretse de savunmada istediği etkiyi yaratamayınca fark 15 sayıya kadar çıktı ve skor 53 – 38e yükseldi. Bu bölümde Edirnespor’dan Hasan Yiğit Seçkin 10 sayıyla çift hanelere yükselen bir diğer oyuncu oldu. Periyodun son beş dakikasına girilirken Boluspor skor üretse de savunma direncini göstermekte zorluk çekti. Periyodun son beş dakikasına girilirken skor 56 – 42 olarak devam etti. son iki dakikaya girilirken Boluspor 17 sayıya kadar yükselen farkı 12 sayıya düşürdü ve skoru 61 – 49 yaptı. Periyodun kalanında Dev Adamlar etki gösteremeyince karşılaşma 13 sayı farkla 63 – 50 Edirnespor lehine sonuçlandı.

Karşılaşmada Boluspor’dan Faik Can Nurkan 12 sayı 7 asist, Hakan Şanlı 9 sayı 5 ribaunt ve Burak Can Dilmaç 5 sayı 9 ribauntluk performansları mağlubiyeti engelleyemezken, Edirne Belediyesinden Eren Beyaz’ın 17 sayı 11 ribauntla yakaladığı Double Double performans galibiyette en önemli performans oldu. Mağlubiyet sonrasında 1 galibiyetle 7.sırada kalan Boluspor ilk devre son iki maçını kendi evinde oynayacak. 15 Mayıs Salı günü Bornova Belediyesi ile karşılaşacak olan Dev Adamlar son Maçı ise19 Mayıs cumartesi günü Artvin Belediyesi ile yapacak.

Editör: TE Bilisim