Bolu Valisi Ahmet Ümit, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla yayılmadığı mesajında; “tertemiz yüreklerinde barındırdıkları sonsuz sevginin, masumiyetin, merhametin ve güzelliğin timsâlî Down Sendromlu kardeşlerimizin sadece bir gün değil her zaman yanlarındayız” dedi.

Vali Ümit, Üstün yetenek ve özelliklere sahip olan Down Sendromlu çocukların, sosyal hayat içerisinde kendini daha iyi ifade edebildiğine dikkat çekerek; “Özel ilgiye ihtiyacı olan çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmak, bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılığını artırmak ve bilinçlendirmek amacıyla 21 Mart “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” olarak belirlenmiştir.

Bu doğrultuda; farklılıkları sebebiyle hiç kimsenin bir diğerinden ayrıcalıklı görülmediği, hoşgörü ve saygı ortamı içerisinde herkesin olduğu gibi kabul edildiği, özel ilgiye ihtiyacı olan bireylerin hayatlarının kolaylaştırıldığı, herkesin eşit şartlarda aynı haklardan yararlanabildiği bir toplum inşa etmek hepimizin ortak gayesi ve çabasıdır.

“YETENEKLERİ BÜYÜK GURUR KAYNAĞI”

Üstün yetenek ve özelliklere sahip olan Down Sendromlu çocuklarımız; kendilerine uygun ortamlar sağlanarak eğitimleri verildiğinde sosyal hayatın içerisinde çok daha aktif roller üstlenerek kendilerini çok daha iyi ifade edebilmektedirler. Özellikle son yıllarda eğitim, sağlık ve spor başta olmak üzere devletimiz tarafından sağlanan imkânların da etkisiyle Down Sendromlu bireylerimiz birçok alanda yeteneklerini sergileyip kazandıkları başarılarla bizlere de büyük gurur kaynağı olmaktadırlar.

“BİR GÜN DEĞİL HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

Bu vesilesiyle; tertemiz yüreklerinde barındırdıkları sonsuz sevginin, masumiyetin, merhametin ve güzelliğin timsâlî Down Sendromlu kardeşlerimizin sadece bir gün değil her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, onların ihtiyaçlarının karşılanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan değerli aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim