Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verilmesinin 98'inci yıl dönümü dolayısıyla Anıtpark’ta “Gaziler Günü” törenle kutlandı.

 Haber: Ömer Çetinaslsan

 Anıtpark’ta düzenlenen törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Albay Cavit Nartop, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı Sami Yıldız, Em. P. Kd. Binbaşı Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, gaziler, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı.

19 Eylül “Gaziler Günü” nedeniyle Bolu’da kutlama programı düzenlendi. Tören Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasıyla başlayıp Atatürk Anıtı'na çelenklerinin bırakılmasıyla sürdü. Daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı Sami Yıldız günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“ŞEHİT NURLANMIŞ, GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR”

Yıldız konuşmasında; “ Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip başkomutan Mustafa Kemal Atatürk TBMM 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik ünvanı verilmesinin yıl dönümünü coşku ile kutluyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve KKTC’nin varoluş mücadelesi ve iç güvenlik harekâtı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Gaziler gününde canlarını bu aziz ulusa dayanan tüm gazilerin günü kutlu olsun. Bizi bu mutlu günde onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız.

Dün olduğu gibi bugünde aynı inanç ile bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğinin ulusal değerlere saldıranlara karşı he zaman kanımızı akıtmaya canımızı vermeye her zaman hazırız. Bizim için vatan savunasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gaziliği devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından gazilik ünvanı tevdi edilmesi üzerine söylediği; kahraman Türk ordusu, sizin kahramanlığınız ile kazanılan büyük zaferi millet tarafından takdimine delalet eden bu ünvanı ve rütbeyi ancak size izah ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftarı olarak taşıyacağım. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul ve gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygı duymak milletimizin tarihine bağlılığının ifadesidir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından protokol üyeleri Muharip Gaziler Derneği ile Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret edildi.

Editör: TE Bilisim