Bolu Ticaret İl Müdürlüğü, Bolu Defterdarlığı ve Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Korona virüsünün ortaya çıkmasının ardından cerrahi ve 3M Maske ile birlikte birçok farklı tıbbi malzemeye yönelik denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde haksız fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 5 işletmeye ait tutanaklar ceza yazılmak üzere Ticaret bakanlığa gönderildi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü korona virüsü denetimleri kapsamında Bolu Defterdarlığı ve Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü katılımı ile eczaneler, ecza depolar, medikaller ve marketler gibi satış noktalarında Cerrahi Maske, 3M Maske ve diğer tıbbi malzemelere yönelik 108 işyeri denetlendiğini ve denetimlerin devam ettiğini aktardı.

Bakanlık talimatıyla korona virüs nedeniyle koruyucu maske ve dezenfektanların fiyatlarında haksız fiyat artışı yapılmasının önüne geçilmesi için çalışma yapıldığı aktaran Bolu Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Koronavirüs (Kovit-19)” ile mücadele kapsamında; koruyucu maske, 3M maske, dezenfektan, kolonya, ıslak mendil, sıvı sabun, havlu peçete, muhtelif gıda vb. ihtiyaç malzemelerin satışlarında, geçirmekte olduğumuz hassas günleri istismar etmek suretiyle fahiş fiyat uygulaması yapmak isteyenlerin önüne geçilmesi amacıyla; ilimiz Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde İl Defterdarlığı ve Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinden oluşan ekipler marifetiyle 09 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar eczaneler, ecza depoları, medikal ürün satan işyerleri, gıda ürünü satan işyerleri, marketler vb. alanlarda çeşitli denetlemeler yapılmıştır.

4 İŞYERİNE CEZA UYGULANDI

29 adet Ecza Deposu, Medikal malzeme satan iş yeri, 35 adet Eczane, 44 adet market ve diğer işyerleri olmak üzere toplam 108 işyeri denetlenmiştir. Bunlardan etiket yönetmeliğine aykırılıktan dolayı 4 işyerine ceza uygulanmıştır.

HAKSIZ FİYAT ARTIŞLARINA YÖNELİK ŞİKÂYETLERE ALO-175 HATTI

Ticaret Bakanlığının Reklam Kurulu tarafından ceza yazılmak üzere 5 işyeri ile ilgili tutanaklar Ticaret Bakanlığı’na gönderilmiştir. Haksız ticari uygulamaların önüne geçmek amacıyla denetimler aralıksız olarak devam edecektir. Vatandaşlarımız haksız fiyat artışlarına yönelik şikâyetlerini ALO-175 hattına iletebilirler” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim