Ramazan ayının başlaması ile birlikte Bolu Ülkü Ocakları tarafından başlatılan “Bir Kapıya Bir Kumanya” kampanyası ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başladı. Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımız yardımlarını, zekâtlarını, fitrelerini iyi araştırarak yapsın. Sonrasında bunlar bize kurşun olarak mermi olarak dönmesin.” dedi.

Haber: Selda Selin Say

“Biz ülkü ocakları olarak geleneksel hale getirdiğimiz ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine kumanya ve ülkü evlerinde kalan öğrenci arkadaşlarımıza iftar ve sahur yemekleri veriyoruz.  Bolu’da 22 adet ülkü evimiz vardır. Bu yıl ilk defa ülkü ocakları binamızda öğrenci arkadaşlarımıza iftar ve sahur yemekleri veriyoruz. Sadece ülkü evinde değil, dışarıda ihtiyacı olan arkadaşlarımızı da biz ocağımıza bekleriz. Bizim için sadece ülkücü olması gerekmiyor.”

“İNŞALLAH BU YIL DAHA FAZLASINI DAĞITACAĞIZ”

“Bu yıl 60 TL olarak belirlenen kumanyalarımız ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere hazırlandı. Bizzat dağıtımını kendim ve ülkü ocakları yönetimi ile birlikte yapıyoruz.  Gücümüz yettiğince bütün ilçelerimize gidiyoruz. Ülkü ocakları devlet katkısı alan veya bir belediyeye bağlı bir vakıf değil. Kendi imkânları ve kendi hayırseverlerinin topladığı yardımlar ile dönen bir çarktır. Geçen yıl merkezde 98 koli dağıttık. Bu yıl daha fazlasını umuyoruz. Biz bunları sosyal medyada ve basında fazla duyurarak insanların gururlarını zedelemek istemiyoruz. Geçen yıl toplamda 375 koli dağıttık. İnşallah bu yıl daha fazlasını dağıtacağız.”

“DUYARSIZ KALMAYIN”

“Biz sadece siyasi çalışmalar ile gündeme gelmiyoruz. Bizler vatandaşların kalbine inerek onların ihtiyaçlarını karşılama noktasında harekete ediyoruz. Ülkü ocaklarının herhangi bir beklentisi ve oy derdi yok. Burada çalışan arkadaşlar gönüllü arkadaşlarımızdır. Yaptığımız işleri inşallah başarı ile götürürüz. Türkmen dağına gidecek yardım kampanyamız başlatıldı. Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz’ un talimatı ile başlattık. Çocuk bezi, hazır koliler, temel gıda ihtiyaçlar gönderilecek. Sizin aracılığınız ile Türkmen dağında olan Türkmen kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak istedik. Çünkü onların sıkıntıları bizden kat kat daha fazladır. Haziranın ilk haftasında yardımlarımızı oraya teslim etmemiz gerekiyor. Yoğun bir çalışma ile ramazanımızı geçiriyoruz. Bolu halkımıza buradan seslenmek istiyorum. Duyarsız kalmayın. Ülke geceden sabaha farklı rüzgârlarla, farklı siyasi konumlar ile uyanabiliyoruz. Bugün varlık içindeyiz, yarın yokluk içinde olabiliriz. Yapmış olduğumuz yardımların kime yaptırdığımız bellidir. Ramazan sonunda yapılan tüm yardımların faturaları bellidir. Bugün FETÖ yarında başka bir şey olarak karşınıza çıkmasın. Bu ülkenin başına musallat olmasın. Bu işi gerçekten Allah rızası için yapan insanlar yapsın. Bizden iyi yapan varsa tabii ki yapsın. Vatandaşlarımız yardımlarını, zekâtlarını, fitrelerini iyi araştırarak yapsın. Sonrasında bunlar bize kurşun olarak mermi olarak dönmesin.  Vatandaşlar yaptığı Ramazan ayı böyle güzelliklere vesile olur inşallah. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ramazanımız mübarek olsun.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim