Daha önce çeşitli hukuk fakültelerinde kurucu ve icracı dekan olarak görev yapan Prof. Dr. Şaban Kayıhan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne asaleten dekan olarak YÖK tarafından atandı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kuruluşun tamamlanıp, 2021-2022 Akademik yılında öğrenci alımına hazır hale getirilmesi amacı ile kurucu dekan ataması gerçekleştirildi.

Çalışmalarına başlayan Prof. Dr. Şaban Kayıhan, kendisi ile birlikte 5 hukukçu öğretim üyesini bu yıl itibariye hukuk fakültesine kazandırdı.

Öte yandan, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın liderliğinde çeşitli uzmanlık branşlarında hukukçu öğretim üyesini kadroya kazandırmak hususunda çalışmalarına devam etmekte olup; bir diğer taraftan, Hukuk Fakültesi’ne bağlı olarak Adalet MYO için gereken hukuki alt yapının da kurulması için gerekli işlemleri başlattı.

Prof. Dr. Şaban Kayıhan günümüzde artık tarihi hukuk fakültelerinin de yeniden dönüş yapmak durumunda kaldığı yıllık müfredatı en uygun şekilde hukuk fakültesinde uygulayacağını beyan etti.

Editör: TE Bilisim