Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği tarafından “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında toplanan yardımları taşıyan tır, Suriye'ye hareket etti.

Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği (İHH), gıda malzemesi ve okul araç gereçleri ile yüklü yardım tırını Suriye’ye uğurladı. Tepecik Mahallesi'ndeki Akşemseddin İmam Hatip Lisesi önünde düzenlenen uğurlama programına Düzce İHH da katılarak, gıda malzemesi desteği yaptı.

Malzemelerin tıra yüklenmesinin ardından dua edildi. Daha sonra açıklamalarda bulunan Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde başlatılan yardım kampanyasının devam ettiğini söyleyerek, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde başlayan kampanyamız devam ediyor. Şuan için toplamda 93’üncü yardım tırımızı gönderiyoruz. Ocak ayı sonuna kadar yardım malzemesi yüklü iki tır daha göndermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“DÜNYADA TEK BİR MAZLUM KALMAYANA KADAR…”

Kampanya kapsamında toplanan yardımların bölgeye ulaştırılacağını anlatan Sarımsakcı, "Dünyada tek bir mazlum kalmayana kadar yardımlarımız devam edecek. Bu Suriye olur, dünyanın başka bir ülkesi olur. Bizim için hangi ülkenin olduğu önemli değil. Bizim görevimiz ve amacımız, mazlumlara yardım etmek." şeklinde konuştu.

Daha önce Bolu'dan bölgeye gönderilen tırlarda ağırlıklı olarak gıda malzemelerinin bulunduğunu belirten Sarımsakcı, yola çıkacak tırla gıda, un, su ile okul araç ve gereçlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim