İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Orman ve Su işleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 1071 gölet projesine Bolu’dan 65 gölet dahil etmek istediklerini söyledi.

Göletlerin son yıllarda, sulama, orman yangınları ile mücadele anlamında önem kazandığına dikkat çeken Yüceer, “Bakanlığımızın 1071 projesine ne kadar fazla gölet sokabilirsek bizim açımızdan çok iyi olduğunu düşünüyorum.” dedi.

İl Özel İdaresi imkanları ile yapılan ve geçtiğimiz yıllarda tamamlanan Seben Gölü’nü DSİ’ye devrettiklerini, buna karşılık olarak da Bolu’da gölet yapımına uygun alanlarda 65 gölet talep ettiklerini söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, “Kamuoyunun da bildiği üzere Bolu’da İl Özel İdare İmkanları ile yapılmış Seben Taşlıyayla göleti var. Biz il özel idaresi olarak meclis kararı ile burayı devlet su işlerine devrettik 48 milyon küp su rezervine sahip devasa bir gölet. Burayı devrettiğimiz aşamada Sayın Orman Ve Su İşleri Bakanımız ve Devlet Su İşleri Müdürümüz ile defalarca görüşmelerimiz oldu ve iki tane talebimiz oldu bunların bir tanesi bolunun uygun yerlerine gölet yapılması idi. Tabi ki olumlu baktılar ama kendi bakış açıları ile Bolu’da gölet yapılacak uygun yerlerin olmadığını söylediler. Bu anlamda İl Özel İdaresi ve tarımsal hizmetler müdürümüzle görüşmelerimiz sonunda Bolu’da profesyonel olarak bir çalışma yaptırma kararı aldık. Profesyonel bir şirketle yönlendirme olmadan Bolu’nun tamamını kapsayacak bir çalışma yaptırdık. İki aylık bir çalışma sonucunda havza bazında 65 adet gölet yapılabileceğine ulaştık. Bu bilgi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürümüze sunduk ve bakanlığın yapacağı 1071 gölet projesinin içerisine dahil etmelerini istedik. Bu göletler bolunun geleceği açısından çok faydalı ve önemli olduğunu düşünüyorum. Bakanlığımızın 1071 projesine ne kadar fazla gölet sokabilirsek bizim açımızdan çok iyi olduğunu düşünüyorum. Dün Bolu’da bir orman yangını oldu bu projeler bu açıdan da çok fazla önem arz ediyor” diye konuştu.

1071 göle projesine Bolu’dan dahil edilmek istenen gölet sayısı ise şu şekilde;

Bolu Merkez 15 gölet

Mengen 4 gölet

Gerede 7 gölet

Dörtdivan 4 gölet

Göynük 19 gölet

Mudurnu 14 gölet

Seben 2 gölet

Editör: TE Bilisim