112 Acil Servis ile hastanelerin acil servisinde zamanla yarışan kadın ambulans şoförü, acil tıp teknisyeni, doktor ve hemşireler, iş ve aile sorumluluklarının ağırlığına rağmen vatandaşa güler yüzle hizmet veriyor.

Bolu kent merkezinde 6 Nolu Acil Sağlık Hizmet İstasyonu'nda ambulans şoförü Asuman Nadar (32) ile ATT Yeşide Karaaslan (24), Nuray Adıyaman (33), Tuğçe Özkan (24) ve Düriye Subaşı (28), dönüşümlü olarak çalışıyor.

Kentte çalışan tek kadın ambulans şoförünün tecrübesiyle hızlı şekilde olay yerine intikal eden kadın sağlık çalışanları, hasta ya da yaralı vatandaşları ambulansa taşıyarak, tedavi göreceği hastaneye naklediyor.

"AMBULANS KULLANMAK ZEVKLİ BİR İŞ"

Evli ve bir çocuk annesi Asuman Nadar, üç yıldır ambulans şoförlüğü yaptığını, 15 yıldır da aktif olarak sağlık alanında çalıştığını söyledi.

Vakaya çıktıklarında trafikte çok fazla zorlanmadıklarını söyleyen Nadar, "Aslında Bolu insanı çok duyarlı. Yol verme konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Sireni çaldığımız zaman yol veren insanlar oluyor.

Fakat kavşaklarda önceliğimizi düşünmeyenler de oluyor. Ama çok fazla sorunla karşılaşmıyoruz." diye konuştu.

Nadar, bir kadının ambulans kullanmasının ilk başlarda çok anormal karşılandığına değinerek, "Bence bu Bolu küçük olduğu için böyle. İstanbul ve Ankara'da sayımız oldukça fazla. Bolu'da ambulans kullanan bir tek ben varım. Erkek mesleği olarak görülüyor ama yapılamayacak bir şey değil. Ben mesleğimi çok seviyorum." şeklinde konuştu.

Hasta taşımalarında zaman zaman vatandaşlardan yardım aldıklarını aktaran Nadar, şunları söyledi:

"Bir hastayı üç kişi taşıyamayız. Yardım alıyoruz ama zorlandığımızı düşünmüyoruz. Hastalar biz komutayı aradığımızda, 'Erkek personel istemiştik.' diye tepki veriyorlar. Bir müdahale için eve girdiğimizde, 'Hani, erkek şoförünüz nerede?' dedikleri çok oluyordu. 'Şoför benim.' dediğimde de çok fazla şaşırıyorlardı. Yapılan çalışmaların ardından Allah razı olsun denildiğinde biz her şeyi unutuyoruz."

"HANİ ERKEK YOK MU?"

ATT Yeşide Karaaslan ise 3 yıldır Bolu'da görev yaptığını, evli ve bir çocuğunun olduğunu ifade ederek, "Bayan olarak çalışmaktan gurur duyuyorum. Bayanların yapamayacağı bir şey yok. Ekip olarak bunu göstermiş oluyoruz. Hasta taşıma ve yol vermede zaman zaman zorlandığımız anlarımız oluyor ama vatandaşlarımız duyarlı olduğu için yardımcı oluyorlar." dedi.

Tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Karaaslan, kadınların istemeleri halinde her şeyin üstesinden gelebileceğini vurguladı.

İki çocuk annesi Nuray Adıyaman da olay yerine gidip ambulanstan üç kadın olarak indiklerinde hasta yakınlarının çok şaşırdığına dikkati çekerek, "Hani erkek yok mu?' diye bir tepki alıyoruz. Sonra bizi çok takdir ediyorlar ve teşekkür ediyorlar. Örnek aldıklarını söylüyorlar." ifadesini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim