Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafından her akademik yılın başında verilen geleneksel 'Hoş geldiniz Yemeği' bu yıl da AİBÜ Kongre merkezi önünde gerçekleştirildi. Açılışa katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, öğrencilere yemek dağıttı.

Haber: Aslı Akış

Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2017-2018 yılı akademik yılın resmi açılış gününde verilen 'Hoş geldiniz Yemeği'ne 5 binin üzerinde öğrenci katıldı. AİBÜ 2017-2018 Akademik Yılı resmî açılış töreni, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı'nın AİBÜ Gölköy Kampusu'nda öğrencilere verdiği 'Hoş Geldiniz' yemeği ile sona erdi.

Geleneksel hale gelen yemeğin Bolu'nun tanıtımı ve halkla öğrencinin kaynaşması açısından önemli olduğunu vurgulayan Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar, 'Hoş Geldiniz' ve 'Güle Güle' yemeklerinin Abant İzzet Baysal Üniversitesi için bir gelenek olduğunu söyledi. Namdar, "Bugün de 2017–2018 akademik yılının açılışında ‘Hoş geldiniz’ yemeği veriyoruz. İzzet Baysal’ın adını taşıyan üniversitemizde okuyan öğrencilere Boluluların misafirperverliğini gösterebilmek amacıyla bu yemeği geleneksel olarak veriyoruz. 10 yıldır da düzenli olarak bu yemeği veriyoruz. Ben, bu yemeğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. “ diye konuştu.

Kurulan stantlarda öğrencilere, tavuk sote, pilav,  tatlı ve ayrandan oluşan menü ikram edildi. Açılışa katılan Bakan Özlü, Vali Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’da yemek servisine katılarak, öğrencilerin tabaklarına yemek koydu.

Editör: TE Bilisim