CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son yaptığı Katar gezisini değerlendirdi.

Başkan Karsu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar’da yaptığı konuşmasını hatırlatarak; “Katar-Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, "Katar'ın güvenlik ve istikrarını kendi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz" demiştir. Acaba hangi gerekçelere dayanarak Katar’ın güvenliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği aynı tutulmaktadır?  Katarlı Araplar nereden bizim öz ve öz kardeşimiz olmaktadır? AKP- MHP hükümetinin iflasları oynayan siyasal İslamcı dış politikasında gelinen nokta gerçekten acı vericidir” ifadelerini kullandı.

“AKP- MHP HÜKÜMETİ ÇOKTAN İFLAS ETMİŞ”

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, hükümetin ekonomiden sonra dış politikada da Türkiye’yi iflasın eşiğine getirdiğini vurgulayarak; “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı ziyaretinde askerlere hitap ederken  "Katar’ın güvenlik ve istikrarını kendi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz. Hangi kökene, mezhebe, meşrebe sahip olursa olsun Körfez halklarının tamamı bizim öz ve öz kardeşimizdir” ifadelerini kullanmıştır. Bu ifadeler, AKP- MHP hükümetinin çoktan iflas ettiği ümmetçi, ihvancı ve siyasal İslamcı politikalarında son perde olarak kayıtlara geçmiştir” şeklinde konuştu.

KARSU, KATAR EMİRİ ŞEYH TEMİM BİN HAMED AL SANİ’Yİ ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani'nin, Emirlik Divanı'ndaki baş başa görüşmesinde Katar Emirinin terlikli fotoğraflarının dünya basınına servis edildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Karsu; “Katar Emiri o terlikleri batılı ülke temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde de giyiyor mu? Çok merak ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim