Bolu’nun Çampınar Köyü’nde yaşayan Nazım Uzunoğlu, 10 seneyi aşkın süredir tarlasında karpuz üretiyor. Uzunoğlu, “10 seneden bu yana karpuz üretim işini yapıyorum. Müşterilerim de var gelip gidenler çok oluyor. Alan da memnun yiyen de” dedi.

 Haber: Sercan Baştürk

Bolu’nun merkeze bağlı Çampınar Köyü’nde yaşayan Nazım Uzunoğlu, evinin yanında bulunan 3 dönümlük arazide eşiyle beraber kendi imkanlarıyla 10 senedir karpuz ürettiğini ve il dışından da müşterileri olduğunu dile getirdi.  Uzunoğlu, müşterilerine sadece olgun karpuzları verdiğini ifade etti.

“ALAN DA MEMNUN YİYEN DE”

Müşterilerin Bolu’dan Çampınar Köyü’ne karpuz almak için geldiklerini belirten Nazım Uzunoğlu; “10 seneden bu yana karpuz üretim işini yapıyorum. Müşterilerim de var gelip gidenler çok oluyor. Alan da memnun yiyen de.  Müşterilerimizi bekliyoruz. Burada kendi tarlamızda görsünler, ikramımız da oluyor” ifadelerini kullandı.

 “TECRÜBE KAZANDIM”

Karpuz yetiştirmede Tarım İl Müdürlüğünde çalışan ziraat mühendislerinden de yardım aldıklarını aktaran Nazım Uzunoğlu; “Çocuklarımız geliyorlar yardım ediyorlar. Çoğunlukla kendimiz yapıyoruz. Ziraat’ten bakım için gelenler oluyor. Bakım ve yetiştirmede yardımcı oluyorlar. Ben 10 senedir bu işle uğraştığım için bu zamana kadar tecrübe de kazandım” şeklinde konuştu.

“KARPUZUN KİLOSU 1.80 TL”

Son olarak karpuz fiyatlarının toptan ve perakende olarak değiştiğini söyleyen Uzunoğlu; “Karpuzun kilosunu toptan 1.50 liraya veriyorum. Kilo olarak da 1.80 liraya veriyorum” dedi.

      

Editör: TE Bilisim