AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Ataş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Canan Kaftancıoğlu için milletvekillerine yaptığı çağrıya ilişkin, “Niye 15 Temmuz’da aynı darbe girişimi yapıldığı zaman bu tavrı göstermediğini soruyorum?” dedi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Kamuoyunda büyük yankıya neden olan gelişme sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm parti milletvekillerini İstanbul’a çağırdı. Kılıçdaroğlu’nun bu çağrısına ilişkin AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, tepki gösterdi.

“SAYGI DUYMAMANIN NASIL BİR ŞEY OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Ataş, yargının kararlarına saygı duyulmadığını ifade ederek, “Güncel olarak gündemimizde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yıllar önce açılmış davalarının sonuçlanmış bir süreci yaşadık. Yargının vermiş olduğu, kararlara saygı duymamanın nasıl bir şey olduğunu net bir şekilde gördük” dedi.

“NİYE 15 TEMMUZ’DA BU TAVRI GÖSTERMEDİ?”

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul davetini işaret eden Ataş, aynı çağrının neden 15 Temmuz’da yapılmadığını sorarak, “Sayın Kılıçdaroğlu yargının kararı net olarak açıklandıktan sonra bir sosyal medya aracılığıyla bütün milletvekillerini il başkanlığına hareket etmelerini söyleyen ve talimat veren tweet atmıştı. Niye 15 Temmuz’da aynı darbe girişimi yapıldığı zaman bu tavrı göstermediğini soruyorum. Bir il başkanın yargının verdiği karara karşı böyle bir eylem içerisinde olan Cumhuriyet Halk Partisi, 15 Temmuz’da niye aynı olayı göstermedi de il başkanlarına, milletvekillerine, ‘İnin meydanlara, biz darbeye karşıyız’ diye bir tercihte ve duruşta bulunmadı?” ifadelerini kullandı.

“KARARLARINA HEPİMİZ SAYGI DUYMAMIZ GEREKİR”

Ataş, yargının kararlarına saygı duyulması gerektiğini belirterek, eleştirilerin halkı isyana teşvik etmemesi gerektiğini dile getirdi:

“Bu yargı bizim yargımız ise bu yargının da kararlarına hepimiz saygı duymamız gerekir. Eleştirilerini de yapacaklarsa bile milleti isyana ve sokağa teşvik ederek değil usulü dairesinde, bunları yapmaları gerekir diye düşünüyorum.”

Editör: TE Bilisim