Koronavirüs vakalarının yükselişe geçtiği son günlerde aşı çağrıları arttı. Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Haber: Oğuzhan Eke

Kendi aşılarını ve ailesinin aşılarını tamamladığını açıklayan İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı. Vatandaşları aşı olmaya davet eden Demirkol, hastalığa ilişkin bilgi de verdi.

“VAKALAR AŞISINI TAMAMLAMAMIŞ KİŞİLERDEN OLUŞUYOR”

COVİD-19 vakalarının arttığını belirterek, hastaların aşılarını tamamlamayan kişilerden oluştuğunu açıklayan Muhammed Emin Demirkol, “Vakalar tüm Türkiye'de artıyor. Türkiye geneli Covid vakalarının %87'si, hastanede yatanların ise %95'i aşısını tamamlamamış kişilerden oluşuyor. 2 doz Sinovac ve 1 doz Biontech ile toplamda 3 doz aşımın tamamını oldum. Anne ve babamın da aynı şekilde 3 doz aşısını yaptırdım. Bizi düşünen devletimiz var, Allah zeval vermesin” dedi.

“LÜTFEN AŞINIZI OLUN”

Aşı olma noktasında vatandaşlara çağrıda bulunan Demirkol, “Lütfen siz de aşınızı olun. İl geneli yüzde 71 olan aşı oranımızı hızlıca yüzde 75 yapalım, mavi olalım, güvende olalım. Lütfen; 1., 2. ve 3. dozlar için bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim