AK Parti Bolu Milletvekili ve Sosyal Kooperatifçilik Alt Komisyon Başkanı Arzu Aydın, Ankara’daki çalışmaları kapsamında temas ettiği kooperatifleri Bolu’ya davet ederek, kent için yeni çalışmalar yapmak istediğini söyledi.

Haber: Aslı Akış

Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışmalarına devam eden AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Sosyal Kooperatifçilik Alt Komisyon Başkanlığı görevini sürdürüyor. Ankara’daki çalışmaları için yoğun bir program izleyen Aydın, komisyondaki çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

“ŞU AN KOOPERATİFLERİ DİNLEMEYE BAŞLADIK”

Farklı kooperatiflerle bir araya geldiklerini belirten Bolu Milletvekili Aydın, “Dilekçe Komisyonunun bir üyesiyim ben, Türkiye Büyük Millet Meclisinde. Onun alt komisyonu var, Sosyal Kooperatifçilik.  Sosyal Kooperatifçilikle ilgili şu an kooperatifleri dinlemeye başladık. 5 tane kooperatifi dinledik, önümüzde 3 tane daha kooperatif var.  Bu arada bakanlıklarla da temas halindeyiz, onları da çağırıp dinliyoruz. Sosyal kooperatifçilik, kooperatifçilik haricinde, hukuki düzenlemesi yapılmamış bakir bir alan. Daha çok ihtiyaca yönelik, geleneğimizden gelen imece usulünü, kooperatif ulusuyla yaşatmaya çalışan birlikleri görüyoruz” dedi.

 “BOLU’YA DAVET EDİP ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ”

Bolu’da da kooperatif çalışmaları kapsamında adımlar atmak istediğini belirten Milletvekili Aydın, “Bir tarafta da sıfır atıkla alakala çalışan kooperatiflerimiz var. Kompost tesisleri kurarak ya da pazarda olan, inşallah onları dinlediğim zaman Bolu’da da o kooperatifleri misafir etmek istiyorum. Bolu’da ne yapabilirize bakmaları açısından. Hiçbir meyvenin, sebzenin ziyan olmadan tekrar üretilip, bu sefer yine ihtiyaç sahiplerine dağıtılması yönünde ya da satılması yönünde ciddi çalışmalar yapan kooperatifler var. Onları da Mecliste dinledikten sonra inşallah Bolu’ya davet edip, ‘Ne yapabiliriz, bunu nasıl üretime ve istihdama döndürebiliriz’,  onunla ilgili çalışmaları yapacağız. Ama asıl hedefimiz sosyal kooperatifçiliğin, bir yasal düzenlemeye tabi kılınması. Bununla ilgili de komisyon olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim