Bolu’nun Gölköy mevkiinde gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde farklı yaşlardaki yüzlerce kişi, binlerce fidanı toprağa dikti.

Haber: Oğuzhan Eke – Ebru Buket Dönmez

Türkiye’nin 81 ilinde ve ilçelerinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikimi yapıldı. Bolu’da da yürütülen etkinlik kapsamında Gölköy mevkiinde fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, kurum müdürleri, il protokolü, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“43 BİN 500 ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞMUŞ OLACAK”

Programın içeriğine dair bilgi veren Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, “2000’li yıllarda yüzde 60 olan orman alanımız, bugünkü verilere göre yüzde 66’ya yükselmiştir. Orman servetimiz ise 60 milyondan 97 milyon metreküpe ulaşmıştır. Bu rakamlar aziz milletimizin ağaca olan sevgisini, bunun yanı sıra yapılan ormancılık faaliyetlerinin sonucunda elde edilmiştir. Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle ilimizde genelinde 43 bin 500 adet fidan toprakla buluşmuş olacaktır. Ayrıca 20 bin adet fidan ücretsiz olarak halkımıza dağıtılacaktır. Dikilecek fidanların Bolu ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINDA AVRUPA’DA 1’İNCİ”

AK Parti Bolu Milletvekili Aydın ise Türkiye’nin ağaçlandırma konusunda Dünya’daki yerine dikkat çekerek, “Daha yeşil bir Türkiye hedefiyle son 20 yıldır, Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğini yürütüyoruz. Birileri sözde ağaçları bahane ederek Devlet’e isyan ederken, diğer yandan Birleşmiş Milletler Küresel Orman Kaynakları raporuna göre Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa’da 1’inci, Dünya’da 4’üncü sırada yer alıyor. Zira bizim anlayışımızda laf yok hizmet üretmek, değer üretmek var. Türkiye Yüzyılında şunu açıkça söyleyebiliriz ki Türkiye Cumhuriyeti 100’üncü yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde artık küresel bir aktör olmuştur” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIN BU FAALİYETLERİN İÇİNDE OLMASI ÖNEMLİ”

Fidan dikimine öğrencilerin katılmasının önemine vurgu yapan Bolu Valisi Kılıç, “Burada çocuklarımızla beraber fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Bu son derece önemli… Çocuklarımız uygulayarak, toprağa fidanını dikerek ağaçların büyümesine şahitlik edecekler. Bu aslında eğitim-öğretimde asıl yapılması gereken ve kalıcı olan faaliyet. Son derce önemli... Çocukların bu faaliyetlerin içinde olması önemli” diye konuştu.

“BUNLARI SÜRDÜRMEMİZ GEREKİYOR”

Fidan dikim çalışmalarının devam etmesi gerektiğini belirten Kılıç, “Ormanlar oksijen kaynağı. Temiz havayı veren bir kaynak. Bunu biz yok edersek, mevcutları korumazsak, yenileri ekmezsek çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yapmış olduğumuz bu Milli Ağaçlandırma Günü 11 Kasım faaliyetleri bundan sonra da devam edecektir. Bunları sürdürmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

FİDANLAR DİKİLDİ

Konuşmaların akabinde katılımcılara fidan dikimi hakkında bilgi verilirken, fidan dikim etkinliği Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun ettiği duayla başladı.

Vali Kılıç ve Milletvekili Aydın, fidanlarını yan yana dikti. Fidan dikiminde 7’den 70’e yüzlerce vatandaş birbirlerine yardım ederek fidanlarını toprakla buluşturdu. Askerler de fidan dikiminde zorlanan minik öğrencilere yardım elini uzattı.

Editör: TE Bilisim