Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Mollaibrahimoğlu görevine başladı. Eski rektör Hayri Coşkun’un istifası üzerine rektörlük görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu göreve başladı.

Haber: Onur KAYNARCALI

Hayri Coşkun’un istifasının ardından Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın onayı ile göreve başlayan Mollaibrahimoğlu çalışmalara başladı.

MOLLAİBRAHİMOĞLU’NUN İLK DURAĞI VALİLİK OLDU

Bolu Valisi Aydın Baruş, Rektör Vekilliğine atanan Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu’nu göreve başlaması dolayısıyla Valilik makamında kabul etti. Vali Baruş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekilliğine atanmasından dolayı Mollaibrahimoğlu’nu tebrik ederek, görevinde başarılar diledi.

BAŞKAN YILMAZ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLEDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geçtiğimiz hafta Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektör Vekili olarak görevlendirilen Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Gerçekleşen Yılmaz, Mollaibrahimoğlu görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü. Başkan Yılmaz, Türkiye'nin seçkin üniversiteleri arasında yer alan Abant İzzet Baysal Ünitesi'ne YÖK tarafından Rektör Vekili olarak atanan Mollaibrahimoğlu'nu tebrik ederek, görevinde başarılar diledi.

ÜNİVERSİTENİN SİTESİNDEN TEŞEKKÜR MESAJI YAYIMLADI

Mollaibrahimoğlu, AİBÜ internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın onayı ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekilliğine atanmış bulunmaktayım. Görevim süresince bayrağımızdan, kültürel değerlerimizden, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünden taviz vermeden herkesin düşünce ve kanaatine saygılı olacağımı ve kimseyi ötekileştirmeden, hak-hukuku gözeterek hür ortamda, uyum ve ahenk içinde, karşılıklı sevgi ve saygı anlayışı içinde olacağımı belirtmek isterim.”

Mollaibrahimoğlu sözlerine şu şekilde devam etti;

“Bu görevi bana tevdi eden YÖK Başkanımız sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Bey’e teşekkürlerimi arz eder, bu alanda tavsiye ile katkısı olan herkese şükranlarımı ifade etmek isterim. Atanmamın Üniversitemiz için, ilimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.” diye konuştu.

İZZET BABAYI UNUTMADI

Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesinin Kurucusu Merhum İzzet Baysal’ın Anıt Mezarını ziyaret etti. Ziyarette İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ömer Başkan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunurken, Prof. Dr. Mollaibrahimoğlu, İzzet Baysal’ın kabri başında dua etti. Mollaibrahimoğlu daha sonra anıt mezardaki ziyaretçi defterini imzaladı.

MOLLAİBRAHİMOĞLU’NA İL MÜDÜRLERİNDEN ZİYARET

Bolu İl Müftüsü Orhan Genç, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz, Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu’nu makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar dilediler.

Rektör Vekili Mollaibrahimoğlu’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklarına teşekkür etti.

MOLLAİBRAHİMOĞLU’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

Mollaibrahimoğlu daha sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi İdari Üst Yöneticilerini makamında ağırladı. Mollaibrahimoğlu, kabulde yaptığı konuşmada birlik, beraberlik ve uyum içerisinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi ve ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilisim