Mudurnu Belediyesi ilçenin en büyük sorunlarından birine neşter vurmaya hazırlanıyor. 21.430.000 TL bedelinde İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu hatları inşaat projesi için yer teslimi yapılarak inşaat süreci başlamış oldu.

 Projede altyapı su hatlarının yenilenmesinin haricinde görsel kirlilik meydana getiren elektrik ve telefon kablolarının da yer altına alınması da bulunuyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl;  “05.04.2016 tarih ve 45 sayılı Mudurnu Belediye Meclisi kararı ile başlangıcını yaptığımız ve İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüteceğimiz Mudurnu İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaat Projesine ilişkin yer teslimini gerçekleştirmiş durumdayız. İlçede su kanallarımız en son 1986 yılında yapılmıştı. O dönemde İller Bankası kontrolörlüğünde yapılan bu çalışma aradan geçen zaman içerisinde ciddi sorunlar oluşturmaya başladı. Altyapı çalışmalarıyla ilgili ilçemizin ihtiyaç duyduğu değişikliği vatandaşımıza çok fazla sıkıntı yaşatmadan hepsini bir arada yapmaya karar verdik. İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu hatları ile birlikte elektrik ve telefon kablolarının yeraltına alınmasıyla ilgili çalışmaya başlayacağız.

Ekip Mühendislik firması tarafından alınan ihalenin bedeli 21.430.000 TL tutarında. Gerçekleşecek proje kapsamında ilçe merkezi içinde 37,50 km kanalizasyon hattı,  53,00 km içme suyu hattı, 1,5 km yağmur suyu hattı ve 2 adet su deposu yapım işi bulunuyor.

İller Bankası A.Ş. Ankara Bölge Müdürlüğü yetkililerine ve Belediyemiz personellerine teşekkür eder,  İlçemize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.,

Editör: TE Bilisim