İlkokul öğrencilerinin; çöp poşeti, karton, plastik atık gibi malzemelerle hazırladıkları kostümlerle düzenlediği defiledeki tasarımlar, Avrupalı moda ikonlarını gölgede bıraktı.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Gençlik Merkezinde düzenlenen defile, Avrupa’nın önde gelen geri dönüşüm moda defilelerini geride bıraktı. Gazipaşa İlkokulu öğrencilerinin düzenlediği defilede; kullanılmış kartonlar, çöp poşetleri, plastik atıklar, eldivenler ve kumaşlardan hazırlanan tasarım kostümler sergilendi.

 

Kostümlerin sergilenmesi de yine öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Yüze yakın ilkokul öğrencisi geri dönüşümden hazırladıkları süper kahraman, astronot, masal kahramanı, robot ve oyun karakterlerinin kostümlerini, podyumda yürüyerek katılımcılara sergiledi.

 

Defileyi izleyenler arasında ise protokol üyeleri ile velilerin yanı sıra minik öğrenciler de yer aldı. Minik öğrenciler, hazırlanan kostümleri beğeni ve şaşkınlıkla takip etti.

 

Veliler de defile boyunca çocuklarını dikkatle izledi. Etkinliğe katılan bir veli, “Geri dönüşümden faydalanmak çok güzel oldu” dedi. Defilenin sonunda, tüm öğrenciler bir araya gelerek katılımcıları selamlarken, üzerinde; “Çöp mü hazine mi?”, “Ağaçlar kağıt, kağıtlar çöp olmasın”, “Günü değil geleceği kurtar” gibi mesajların yer aldığı pankartları tuttu.

 

Editör: TE Bilisim