İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Merkez İlçesine bağlı 112 köy, 251 mahalleye İl Özel İdaresi imkanlarıyla yaptırılan bankların köylere dağıtımıyla ilgili konuştu. Yüceer; “İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama atölyesinde, bir fabrika hürriyetinde, üretim, çalışma ve tecrübe paylaşımı var.  Vatandaşımıza, köylerimize ne kadar hizmet etsek az” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Özel idare hem muhtarların hem de köylülerin ihtiyaçları karşılamaya devam ediyor.  Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Özel İdare imkanlarıyla bank yaptırılarak, toplamda 502 adet bankın köylere dağıtılmaya başladığını duyurmuştu.

İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama atölyelerinde usta öğretmenlerin öncülüğünde öğrenciler tarafından oturma bankları monte edilerek hazır hale getiriliyor. Daha sonra banklar özel idare marifetiyle köylere dağıtılıyor.

“KÖYLERİMİZDEKİ EKSİKLİKLERİ, İHTİYAÇLARI NASIL GİDEREBİLİR?”

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, 251 mahalle ve 112 köy için toplamda 502 bank yaptırıldığını vurgulayarak; “Köye yönelik hizmetlerimizi, çalışmalarımızı yaparken köylerimizdeki eksiklikleri, ihtiyaçları nasıl giderebilir duygu düşüncesi içerisindeyiz. Ekip olarak arkadaşlarımızla almış olduğumuz bir kararların bir sonucudur bu.

“502 TANE BANK YAPTIRDIK”

Merkez ilçe olarak 112 köy, 251 mahallemiz var. Bu oturma grubu banklarımız mahalle bazında 251 mahallenin tamamına 2 şer adet üzerinden yaptırıldı ve yaptırılmaya devam ediyoruz. Yani 2 şerden 502 tane bank yaptırmış vaziyetteyiz. Hatta bu bank yapımı ve dağıtımı devam ediyor. Bunu da merkez ilçe olarak aldığımız bir karardır” diye konuştu.

“TAMAMLANAN BANKLAR MUHTARLARIMIZA TESLİM EDİLİYOR”       

İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılan protokol gereği öğretmenler gözetiminde öğrencilerin atölyelerde çalıştığının altını çizen Yaşar Yüceer;  “İl Özel İdaresiyle İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasındaki protokol gereği, oturma bankları, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizce yapılıyor. Endüstri meslek lisesi müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Gittim yerinde gördüm bir fabrika hürriyetinde, üretim, çalışma ve tecrübe paylaşımı var.  Bu anlamda arkadaşlarım adına memnun oldum ve teşekkür ediyorum. Süreç devam ediyor. Stok yapmıyoruz. Tamamlanan banklar belirlenen ekip tarafından mahallelerimize dağıtılıyor. Muhtarlarımıza teslim ediliyor. Bu konuda bizi destekleyen ekibimize genel sekreterliğimize ve özel idare ekiplerimize teşekkür ediyoruz. İlimiz merkez ilçemiz tüm köylerimize ve mahallelerimize hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIMIZA NE YAPSAK AZ”

Yüceer, 251 mahalleye eşit şekilde dağıtımların yapılacağını belirterek; “Biz ne yapsak hangi ihtiyaçlarını gidersek te vatandaşlarımıza, köylülerimize muhtarlıklarımıza azdır. Ancak vatandaşlarımızda bunu takdir ederler ki; 251 mahalle bazında baktığımızda bir tarafa çok bir tarafa az olmamasına gayret ederek standart bir şekilde bank dağıtımını yaptık. Ancak ihtiyacı olan verilmesi gereken yerlere ilerleyen dönemde verilebilir. Vatandaşlarımız azda olsa bunu kabul etsinler, kusura bakmasınlar haklılar çünkü ne yapsak azdır bu konuda ama 251 mahalle bazında baktığınızda bir yekûn teşkil ediyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim