Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Sendikası Ankara Şube Bolu İl Başkanı Harun Ceylan, İŞKUR üzerinden Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı ünitelerdeki çeşitli kadrolara alınan personellere toplu sözleşme yapılmaması nedeniyle ücret mağduriyeti yaşandığını söyledi.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık ünitelerine İŞKUR üzerinden personel alımının ardından Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Sendikası Ankara Şube Bolu İl Başkanı Harun Ceylan bir açıklamada bulundu.

Ceylan, açıklamasında, ilgili sağlık kurumlarına; bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı, bilgisayar cihaz teknolojileri servis destek elemanı, şoför, veri giriş kontrol işletmeni, elektrikçi, güvenlik görevlisi, klinik destek elmanı, yardımcı klinik elamanı, temizlik elamanı, hasta karşılama ve taşıma elamanı, veri giriş elamanı alımlarının yapıldığını, fakat toplu sözleşme yapılmaması nedeniyle personelin mesai ücretlerini alamadığını öne sürdü.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Sendikası Ankara Şube Bolu İl Başkanı Harun Ceylan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık ünitelerine; 4857 sayılı iş kanunu ile kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmelik kapsamında Sağlık Bakanlığında ilk defa istihdam edilmek üzere İŞ-KUR üzerinden iş başvurusunda bulunan; Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı, bilgisayar cihaz teknolojileri servis destek elemanı, şoför, veri giriş kontrol işletmeni, elektrikçi, güvenlik görevlisi, klinik destek elmanı, yardımcı klinik elamanı, temizlik elamanı, hasta karşılama ve taşıma elamanı, veri giriş elamanı, Noter huzurunda kura ile belirlenen adayların güvenlik soruşturmaları yapıldıktan sonra sağlık bakanlığı hastanelerinde ve il sağlık müdürlüklerinde 4/d kadrolarında istihdam edilmek üzere 4/A sigortalısı daimi işçi olarak işe başlatılmışlardır.

“ÇALIŞMALARININ KARŞILIĞI VERİLMEMEKTEDİR”

Bu işçilere şu anda uygulanacak olan herhangi bir toplu iş sözleşmesi olmaması nedeniyle fazla çalışma, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatillerde yapılan çalışmalarda karşılığı verilmemektedir. Toplu sözleşmenin olamadığı durumlarda İş Kanunu Hükümlerinin uygulanması gerekmektedir. Oysa çoğu illerde hatta komşu ilimiz Düzce’de herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.

“ÜCRET MAĞDURİYETLERİNİN YAŞANMASINI İSTEMEMEKTEYİZ”

Daha öncede konu hakkındaki durum İl Sağlık Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Başkanı Salih Ayan’a iletilmesine rağmen hala herhangi bir çözüme kavuşturulamamıştır. Sendikamız konu hakkında hem Sağlık Bakanlığımıza hemde İl Sağlık Müdürlüğüne müracaatta bulunarak işçilerin mağduriyetinin giderilmesini talep etmiştir. Sağlık İşçileri olarak pandemi sürücenin yorgunluğunu ülkemizde normalleşmenin yaşanmasıyla üzerimizden atmaktayız. Fakat o kadar sıkıntıların arasında bu gibi ücret mağduriyetlerinin yaşanmasını da istememekteyiz.”

Editör: TE Bilisim