Sağlık- Sen Bolu Şubesi 5. Olağan Kongresi Bolu Termal Otelde gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Sami Yılmaz güven tazeledi. 

HABER: ASLI AKIŞ

Kongreye, Sağlık- Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, Memur-sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, Sağlık-sen Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Hak-İş Konfederasyonu Öz Sağlık İş Sendikası Bolu İl Başkanı Hacer Çınar, Büro Memur Sen Bolu Şubesi Başkanı Erhan Yüceer, Eğitim Bir Sen Bolu 2 Nolu Şube Başkanı Tahir Düş, çevre illerin sağlık sendikası başkanları ve üyeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurulda ilk olarak Divan Heyeti oluşturuldu. Akabinde protokol konuşması ile devam eden kongrenin açılış konuşmasını mevcut başkan Sami Yılmaz yaptı.

“YILMADAN MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ”

Yılmaz, 2018 yılından bu yana devir aldığı bayrağı daha ileriye taşımak için mücadele verdiklerini belirterek; “Emek ve hak mücadelemize, ilk günkü heyecanla devam ediyoruz. Yol haritamız belli; eşitlik, hakkaniyet ve adalet. Bu misyonla; alın teri döken, emek veren, üreten, davamıza gönül veren tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için yılmadan mücadeleye devam ediyoruz. 2018 yılında devir aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak amacıyla yılmadan çalıştık. Çalışanlarımızın alın terinin karşılığı için her platformda mücadele ettik. Ama, maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan kovit-19 da bu döneme geldi. Tüm insanlık dışarıyla olan irtibatını keserken, kumandası elinde televizyon karşısında rahat nefes alırken, sağlık çalışanları sevdiklerinden uzakta kendi canını hiçe sayarak vatandaşlarımıza şifa dağıttı.” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK ORDUSU OLARAK GURURLUYUZ”

Pandemi döneminde canla başla çalışan sağlık çalışanlarından övgüyle bahseden Yılmaz; “Can kurtarmak için can verdiniz. Yıprandınız, tükendiniz ama asla pes etmediniz. Çok şükür pandemi geride kaldı. Türkiye pandemide tüm dünyaya örnek oldu. Peki, kimin sayesinde? Elbette sizlerin sayesinde, fedakar sağlık çalışanlarımızın sayesinde. Alnımız açık, başımız dik.  Bu nedenle de sağlık ordusu olarak gururluyuz. 84 milyonun nazarında bugün her bir sağlık çalışanı bir kahraman. Başta Abdülaziz Aslan ağabeyimiz olmak üzere, bu süreçte kaybettiğimiz tüm canlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“HER ZAMAN SAHADAYDIK, DERT DİNLEDİK, SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞTIK”

Yılmaz, Sağlık-Sen Bolu Şubesi olarak pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına verdikleri destekleri de aktararak; “Pandemi döneminde de görünmez düşmanla en ön safta kora kor mücadele eden çalışanlarımızın yanında olmaya çalıştık. Evlerinde uzakta, misafirhane ve yurtlarda kalan, yoğun tempoyla çalışan sağlık çalışanlarımızı elimizden geldiğince destekledik. Her zaman sahadaydık, dert dinledik, sorunları çözmeye çalıştık. Bunları yaparken de, kovit dönemindeki kaostan beslenen, çalışma barışını bozmaya çalışanlardan olmadık.  Çok şükür o günler geride kaldı. Şimdi sağlık çalışanlarının sorunlarını daha gür bir şekilde dillendirme zamanı gelmiştir.” diye konuştu.

“EMEK VE MÜCADELE İLE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

En büyük gayelerinin fedakar sağlık çalışanlarının yüzünün daha da çok gülmesi sağlamak olduğuna işaret eden Sami Yılmaz; “İlimiz salgın döneminde iyi bir sınav vermiştir. Tabi ki ufak tefek aksaklıklar olmuştur. Şimdi bu aksaklıkları düzeltme zamanı gelmiştir. Allah’ın izniyle yeni dönemde, çalışanlarımızın tüm sorunlarının çözüme kavuşması için mücadeleyi sürdüreceğiz. Kazanımlarımızı artırmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.  Fitneyle fesatla, yalanla dolanla, dedikoduyla değil, emek ve mücadele ile sağlık çalışanlarımızın yanında olacağız. Duruşumuzdan taviz vermeden, kuruluş ilkelerimiz doğrultunda yolumuzda ilerleyeceğiz. Bizim en büyük gayemiz, fedakar sağlık çalışanlarımızın yüzünü çok daha fazla güldürmektir. Birlik ve beraberliğimiz ile daha güzel yarınlara ulaşmaktır. El birliği, gönül birliği içinde mücadeleye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.” İfadelerini kullandı.

“BOLU’DA 8 BİN MEMUR SEN ÜYEMİZ VAR”

Sami Yılmaz’ın ardından sağlık sen üyelerine seslenen Memur-sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, memur Sen’in bolu’da 25 yıldır var olduğunu belirterek üye sayılarını ifade etti. Koçak; “2022 Türkiye’si ve dünyasında sivil toplum örgütlerinin önemi tartışmasız. Bu önemden binaen 1992 yılında atılan tohumun 27 yıl sonra Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olan Memur Sen, Bolu gibi kendi halinde orta büyükte kamu çalışanlarının yarısından fazlasını üye yaparak yaklaşık 25 yıldır sizlerle yol yürüyoruz.  Bugün itibariyle resmi gazetede yayınlandı. Bolu’da 8 bin Türkiye’de 1 milyon 54 bin 642 üyeyle hem Türkiye’nin hemde dünyanın en büyük sivil toplum örgütü Memur Sen ailesine katkı verdiniz, emek verdiniz, gönül verdiniz hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

“HER AYDINLIĞI ANLAM BULMASI İÇİN KARANLIĞIN OLMASI GEREKİR”

Koçak, diğer sendikalardan farklı olarak görüşü, mesleği, unvanına bakılmaksın memur sen mücadelesinin farklılığına işaret ederek; “Biz memura ne kazandırırız düşüncesinden ziyade, mesleği, görüşü, sınıfı, unvanı ne olursa olsun, kamu çalışanı bir kuruş fazla alsın, bir günde daha fazla rahat etsin diye bu mücadeleyi yapıyoruz. Zaten sendikadan önceki dönemler gibi ya da bizden önceki yetkili sendikaların yetkili dönemleriyle karşılaştırıldığında bu farkı çok rahat göreceksiniz. Her aydınlığı anlam bulması için karanlığın olması gerekir. Memur Sen’in anlam bulması için diğerlerinin olması gerekir. Çünkü değerlerine göre çalışan bir Memur Sen diğerlerinin ne yaptığına bakılmaz. Kurumlarınızda zorlandınız, yetkiyi aldığımız günden beri aldığımız her şeye sahiplenip alamayanları bize atfetmeye çalışanlara inat, çalıştınız. Özellikle 2 yıldır pandemi gibi zorlu bir süreçte hem Türkiye’deki vatandaşların, Türk insanının gönlünde taht kurdunuz hem Sağlık Sen ve Memur Sen ailesini kurumlarınızda en iyi temsil ettiniz. Ben bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

“EMEK VE ALIN TERİ MÜCADELESİNİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ”

Son olarak kürsüye gelen Sağlık- Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki, sendikal mücadelede Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen'in önemine vurgu yaptı.

27 yıllık geçmişi ile Memur-Sen’in bugün Türkiye'nin en büyük konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Baki, "Kurulduğumuz günden bu yana emek ve alın teri mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kararlılıkla yetkiyi aldığımız günden bu yana kamu çalışanlarının birçok sorununa neşter vurduk. Kamu çalışanlarımız için onlarca kazanıma imza attık. Bu başarı inanmışlığın ve omuz omuza yol yürümenin meyveleridir” dedi.

“EŞİTSİZLİKLERE VE ADALETSİZLİKLERE ASLA MÜSAADE EDEMEYİZ”

Baki, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her koşulda görevinin başında olduğunu hatırlatarak, “Sağlık çalışanlarımız; yaşanan depremlerde, sel felaketlerinde, yangınlarda, pandemi sürecinde yani insanımızın en zor anlarında görevlerinin başındalar. Fedakarca görevlerini yapan sağlık ordumuzun yaşadığı haksızlıklara, eşitsizliklere ve adaletsizliklere asla rıza gösteremeyiz. Bu anlayış ile masada da sahada da mücadelemizi sürdürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki sağlık çalışanlarımız bu ülkenin umududur” diye konuştu.

SAMİ YILMAZ YENİDEN BAŞKAN

Yapılan protokol konuşmalarının akabinde faaliyet, Denetim, mali raporları okundu ve ibra edildi.  Daha sonra seçime gidildi. Üyelerinin çoğunun oyunu alan Sami Yılmaz güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Sağlık-Sen Bolu Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL: Sami Yılmaz, Musa Koyuncu, Ali Şahin Uzunöz, Ali Güldemir, Veysi Aktürk, Cem Burak Karababa, Nihal Davarcı

DENETİM KURULU ASİL: Metin Biçer, Celal Erdoğan, Hakan Kocakaftan, Halil Erbay, İbrahim Yılmaz

DİSİPLİN KURULU ASİL: Alahaddin Arslan, Kemal Işık, Burak Dinçer, Soner Beyde, Salih Zeki Sayılır

ÜST KURUL DELEGELERİ: Sami Yılmaz, Metin Biçer

Editör: TE Bilisim