Koronavirüs (corona virüsü) salgınına karşı alınan tedbirlerde normalleşme adımları tartışılırken, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tarihinin öne çekilmesi, süre ile baraj konusunda değişiklik yapılması öğrenciler üzerinde olumsuz etki yarattı.

Haber: Aslı Akış

Normal şartlarda 25-26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak olan YKS'nin bir ay öne çekilerek 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacağının duyurulmasının ardından milyonlarca öğrenci tedirgin oldu. Evde kaldıkları süre boyunca uzaktan eğitim gören öğrenciler motivasyonlarının düşük olduğunu, odaklanma sorunu yaşadıklarını ve sınav esnasında maske takmanın kendilerini olumsuz etkileyeceğini ifade ettiler.

“MASKE KULLANIMINA ÇÖZÜM BULUNSUN”

Aziz Acar (19), sınav esnasında maske kullanımına çözüm bulunması temennisinde bulunarak; “Maske işi çok kötü bir şey. Yüzümüzde maske ile 15 saniye kadar dayanamıyoruz. Sınavda nasıl olacak bilmiyoruz. Sınavın erkene alınması iyi oldu. Eğer hayat normale dönerse çok iyi olacak. Yaz döneminde maske ile bu şekilde dışarı çıkmamız çok sıkıntı bir durum. Sıcak havalarda maske bizi daha kötü etkileyecek. İnşallah ülke olarak normale döneriz. Ülkemiz bizlere uzak eğitim konusundan eğitim veriyor. Bu konuda ülkemize minnettarız. Sınav esnasında da maskeye bir çözüm bulunursa bizim için iyi olur. Sınav esnasında maske bizim için büyük sıkıntı” ifadelerini kullandı.

“MASKE İLE SINAVA GİRMEMİZ DİKKATİMİZİ DAĞITACAK”

Maske ile sınava girmenin dikkati dağıtacağının altını çizen Enes Doğancı (18), “Sınavın ileri alınmasına sevinmiştik. Biraz daha rahat çalışmaya başladık. Sınavın tekrar geriye alınması bizi tedirgin etti. Bizim için kötü oldu. Sınavda maske takma zorunluluğunun olması bizim açımızdan kötü oldu. Sınav esnasında stresli olacağız. Maske ile sınava girmemiz daha çok dikkatimizi dağıtacak” şeklinde konuştu.

“SINAVIN ÖNE ALINMASI BİZİ KÖTÜ ETKİLEDİ”

Erkan yardımcı (17), sınavın erken tarihe alınmasının olumsuz etkilediğini vurgulayarak; “Sınavın öne alınması bizi kötü etkiledi. Öğrencilerin psikolojisi açısından kötü oldu. Fakat çalışmamız gerekiyor. Elimizden başka bir şey gelmez” dedi.

“ODAKLANMA SORUNU YAŞIYORUM”

Gizem Yılmaz (18), evde çalışırken odaklanma sorunu yaşadığını söyleyerek; “Maske ile oturmak, dolaşmak çok sıkıntılı bir durum. Sınav esnasında maske ile nasıl konsantre olacağız bilmiyorum. Umarım bu korona virüs bir an önce geçer. Benim için çok zor. Sürekli olarak odaklanma sorunu yaşıyorum. Evde odaklanamama gibi sorunu olan birçok insan var. Bu bizi çok zorluyor ve maske ile çalışmak daha kötü etkiliyor. Sınavda 3 saat boyunca ne yapacağız onu düşüyorum” ifadelerini kullandı.

“MASKE İLE DERS ÇALIŞMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM”

Maske ile ders çalışmakta zorluk çektiğini ifade eden Mert Aktay (18) ise ; “Zamanın ileri alınması bizim için iyi bir durum oldu. Fakat daha sonra geri çekildi. Bu kötü oldu ama yine de çalışıyoruz. İnşallah sınavda başarılı oluruz. Sınava çalışırken maske kullanıyorum. Maske ile ders çalışmakta zorluk çekiyorum” diye konuştu.

“PSİKOLOJİK OLARAK KÖTÜ ETKİLEDİ”

Şevval Güldemir (18), YKS’nin erken bir tarihe alınmasının kendisini kötü yönde etkilediğini belirterek; “Sıkıntılı dönemlerden geçtiğimiz için ders çalışamıyorum. Sınavın erkene alınması arkadaşlarımı etkilediği gibi beni de kötü etkiledi. Sınavın erkene alınması bizi psikolojik olarak kötü etkiledi. Sınava maske ile girmek bizim için kötü bir durum buna çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

 

Editör: TE Bilisim