Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat değişen kanun bilgilendirmeleri ve şoförlerin sorunlarını çözmek adına toplantı düzenledi.

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Oda Başkanı Orhan Fırat, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı temsilcileri, jandarma ve emniyet temsilcileri ve oda üyeleri katıldı.

Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, şoför esnafının sorunlarına değindi. Orhan Fırat konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak göreve geldiğimiz günden bu yana yapmış olduğumuz çalışmalarda odamıza kayıtlı bulunan Şehir içinde Ticari Taksi ile çalışan üyelerimizden gelen yoğun şikâyetler sonucu; yönetim kurulu olarak yaklaşık 1 aydır yapmış olduğumuz denetimlerde üyelerimizin sorunları yerinde tespit edilmiştir. Ticari Taksici Esnaflarımızdan gelen şikâyetlerden başta; Haksız Rekabet, Taksimetre Açmadan yolcu taşımacılığı, Düşük Fiyatla yapılan yolcu taşımacılığı gibi sorunlar tespit edilmiştir. Bolu Belediyesi Taksi Durakları ve Taksi Taşımacılığı Yönetmeliğinin 13’ncü maddesi (d) bendi gereğince; Taksi Duraklarının faaliyette bulunduğu yerin en az 500 mt. yakınından yolcu almak yönetmelik gereği yasaktır, yapılacak denetimlerde bu hususlar özellikle göz önünde bulundurulup gerekli önlemler odamızca ve ilgili komisyon tarafından alınacaktır.

Yine Minibüs ve Otobüs sahibi S plakalı araçları ile Yolcu Taşımacılığı yapan üyelerimizden odamız yönetim kurulunca yaklaşık 1 aydır yapılan çalışmalarda; Bolu Belediye Meclisinin 13.08.2015 tarih ve 2015-267 sayılı Bolu Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliğinde belirtildiği üzere " Bolu Belediyesi ve Mücavir alan içinde Servis taşımacılığında kullanılan araçlarda S plaka uygulamasına geçildiğinden.

Üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak bizlerin en asli görevidir. 41’nci Genel Kurulumuzdan almış olduğumuz yetkiye dayanarak Şoför ve nakliyeci esnaflarımızın yarınları için güzel şeyler yapacağız. Birlik ve beraberlik içinde tüm üyelerimizi kucaklayarak daha kaliteli daha güzel hizmetler yapmak için büyük çaba sarf edeceğiz. Kapımız tüm üyelerimize her daim açıktır açık kalacaktır.”

Editör: TE Bilisim