Üniversitenin açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen spotçularda sessizlik hakim olurken, bir evde ihtiyaç duyulacak ikinci el ev eşyalarında fiyatlar 5 bin ile 10 bin lira arasında değişiyor.

Haber: Oğuzhan Eke – Kamera: Burhan Yeşiltaş

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3 Ekim Pazartesi günü açılacak. Üniversitenin açılmasına sayılı gün kala üniversite öğrencileri de Bolu’ya gelmeye başladı. Ancak ev kiralarının kimi bölgelerde 5 bin liraya kadar yükselmesi önce öğrenciyi sonra da ikinci el eşya satanları etkileri.

Spotçu olarak bilinen ikinci el eşya dükkânlarında durgunluk hâkim. Fiyatların artması nedeniyle öğrencilerin yurtlara yönelmesi sonrasında eşya-alım satımı yavaşladı.

“SİFTAH YAPMADAN KAPATTIĞIMIZ GÜNLER FAZLA”

30 yıldır spotçuluk yapan İmran Fedakâr bu seneyi geçen seneler ile karşılaştırarak, “Öğrenci hala gelmedi ve fiyatlar da piyasaya göre normal ama öğrenciye yüksek. Öğrenci de zorlanıyor… Soran da var ama yüksek fiyatlar. Önceden daha iyiydi işlerimiz. Bu sene çok durgun…  Saat kaç oldu giren çıkan yok… Gün içerisinde hiç siftah yapmadan kapattığımız günler daha fazla” dedi.

FİYATLAR 10 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Ev tutan ve eşya almak isteyenler için ise fiyatlar 5 bin lira ile 10 bin lira arasında değişiyor. İkinci el beyaz eşya, oturma grupları, çalışma masası ve sandalye ihtiyaçlarında, malzemenin kalitesine ve durumuna göre fiyatlar artıyor.

Spotçular ise artan maliyetler ve alışverişteki düşüşten endişeli.

 

Editör: TE Bilisim