Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin 34. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtpark’ta bir tören düzenlendi.

HABER: Aslı Akış 

TEMAD Bolu Şubesi, kuruluşunun 34’üncü yıl dönümü ve Dünya Astsubaylar Gününü kutlamak amacıyla düzenlenen törene, Bolu TEMAD İl Başkanı Selahattin Ünlüefe, TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan aday adayı Erhan Beykoz, subaylar, gaziler, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’nin 34. kuruluş yıldönümü ve Dünya Astsubaylar günü, Emekli Astsubaylar Derneği Bolu Şubesi tarafından düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Emekli Astsubaylar Derneği Bolu İl Şubesi Başkanı Kd. Bçvş. Selahattin Ünlüefe günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ünlüefe; “Derneğimiz; Türk silahlı kuvvetlerinde Astsubay olarak görev yapıp, emeklilik ve maluliyet nedenleriyle ayrılanlar ile bunların eşleri ve vefat eden Astsubayların dul ve yetimlerin sosyal, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak, askerlik mesleği ile ortak anıları yaşamak ve dayanışmalarını devam ettirmek amacıyla 1984 yılında kurulmuştur.

TEMAD Türkiye’nin önde gelen Sivil Toplum örgütlerinden biri olup, Genel Merkezi ve 99 Dernek Şubesi ile 120 bine yakın emeklisi, 100 bin Muvazzaf çalışanı; eşleri ve çocukları ile birlikte 1 Milyon civarında geniş bir ailedir. Derneğimiz üyelerimizin hal ve menfaatleri doğrultusunda yıllardır verilmeyen haklarımızın takip ve savunucusu olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Selahattin Ünlüefe konuşmasının devamında; “Ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir. İnsanlarımızın huzur ve refah içerisinde tek vücut halinde yaşayabilmeleri için mücadele etmek hepimizin görevi olmalıdır. Ordumuzun düzenlediği zeytin dalı harekâtına destek vermek, görevli personele moral kazandırmak amaçlı genel merkezin tertip ettiği Kilis’te düzenlenen mitinge Bolu TEMAD il başkanlığı olarak 5 üye ile katılım sağlanmıştır.  Emekli astsubaylar olarak gerektiği zaman devletimizin milletimizin vereceği tüm görevleri ordumuzun yanında tekrar yapmaya hazırız.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir veciz sözü ile sözlerime son vermek istiyorum. Bir milletin yaşlı ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlü iken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur. Bizleri bu kuruluş yıldönümümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize saygı ve selamlarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim