Genelge ile açıklanan yeni normalleşme kararları kapsamında, 1 Temmuz’dan itibaren düğün, nişan, genel kurul ve festival gibi etkinliklerde de kuralla gevşetiliyor.

Haber: Oğuzhan Eke

 Yaz aylarının olmazsa olmazlarından düğünler ve nişanlar için yeni genelgede geniş bir yer ayrıldı. Salonlarda yemeklere izin verilmemesi, canlı müzik gibi durumlar yeniden şekillendi. 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek normalleşme kararları kapsamında kısıtlamalar gevşetilecek.

NİKÂH VE DÜĞÜNLER

Nikâh ve Düğün merasimlerinde yiyecek içecek ikramı yapılabilecek. Canlı müzik de dâhil olmak üzere tüm müzik yayınları saat 24.00’a kadar yapılabilecek. Düğün ve eğlencelerde Sağlık Bakanlığı yeni bir karar yayımlayıncaya kadar; oyun, dans, halay ve benzeri tüm aktiviteler fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekilde yapılacak.  Kapalı mekânlardaki düğünler ve nikâhlar dışında, katılımcı sınırlaması olmayacak. Yine sünnet, nişan ve kına etkinleri 1 Temmuz itibariyle serbest olacak.

KÖYLERDE KARAR HIFZISSIHHA KURULLARINDA

Köy düğünlerine 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren izin verilecek olup, belirtilen tarihten itibaren sokak düğünlerine; il, ilçe ve beldelerde, izin verilip verilmeyeceği İl-İlçe Hıfzıssıhha Kurullarında kararlaştırılacak.

KONSER VE GENEL KURULLAR

Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere kişi başına asgari açık alanlarda 4 metrekare, kapalı alanlarda 6 metrekare yer bırakılmak ve temizlik, maske ve mesafe prensiplerine uyulmak kaydıyla izin verilecek. STK’lar, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kooperatif ve birliklerin genel kurul dâhil geniş katılımlı tüm etkinlikleri ile her türlü toplantı, gösteri veya yürüyüşleri için de aynı kurallar çerçevesinde izin verilecek.

 

Editör: TE Bilisim