Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 174. yıl dönümü dolayısıyla Bolu’da tören düzenlendi.

Anıtpark’ta düzenlenen törene, İl Emniyet Müdürü, Adnan Armağan Erdoğan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, , BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, CHP İl Başkanı Kazım Karsu, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, emniyet müdür yardımcıları, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Polis teşkilatının 174. kuruluşunun yıldönümü kutlamaları Atatürk anıtında İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan’ın, çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasının ardından Bolu Belediyesi Bandosu, “Polis Marşını” seslendirdi.

174.KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN ONUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Kutlama töreninde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan; “Türk Polis Teşkilatının 174.Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Teşkilatımız Toplumun dirlik, düzen, huzur ve güvenliğini sağlama, kanun hakimiyeti ile devlet otoritesini devam ettirme gibi bir çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve demokratik toplum ilkelerinden ödün vermeden, sadakatle görev yapan teşkilatımız 174 yıllık bilgi ve deneyimin yanı sıra teknoloji ve personel kapasitesini her geçen gün arttırmak suretiyle, vatandaşımızın can ve mal emniyeti noktasındaki beklentilerini karşılamaya çalışmaktadır.

Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türk Polis Teşkilatının 174.Kuruluş Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Devletimizin ve Milletimizin bekası için canlarını çekinmeden feda eden kanlan ile Bayrağımızı Bayrak, canları ile de bu toprakları Vatan yapan Aziz Şehitlerimizi rahmetle, gazi ve görev malulleri ile emeklilerimizi minnetle anarken törenimize katılarak bizlere onur veren siz değerli misafirlerimize şükranlarımı sunuyor saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim