Bolu Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantılarının ikinci oturumu gergin bir atmosfere sahne oldu. Belediye Meclis Üyesi Resmiye Kahruman’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli ile ilgili yaptığı paylaşımlara sert tepki gösteren Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, ülkücülerle birlikte Bolu Belediye Meclisinde olayı protesto etti.

Belediye Meclisi Ekim Ayı İkinci Oturumunda 31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Bolu Belediye Meclis Üyesi seçilen Resmi Kahruman, yaptığı paylaşımlar nedeniyle Ülkücülerin sert tepkisi ile karşılaştı.

Yapılan paylaşımların, sert tepki ile karşılanması sonrasında Kahruman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin fotomontajlı hakaret içeren görsellerini kaldırdı. Olayın ardından Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, ülkücülerle beraber belediye meclis toplantısına katılmak istedi. Toplantıdan yarım saat önce Bolu Belediyesine giden Ülkü Ocakları üyeleri bir süre zabıta ekiplerince belediyenin içinde bekletildikten sonra salona alındı.

Kapıdaki yığılma sebebiyle bazı AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri belediye meclis salonuna girmekte güçlük çekti. Her iki parti üyeleri meclis salonuna girmeden önce yoklama alındığı için yok yazıldı. Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından AK Partili ve MHP’li üyelere yok yazıldıkları için oy kullanamayacakları söylendiğinde meclis üyeleri salonu terk etti.

Daha sonra Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül ve beraberindekiler, toplantıya katılmayan meclis üyesi Resmiye Kahruman'ın Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı paylaşımları, elindeki kağıtla Başkan Özcan'a gösterdi. Akgül, Tanju Özcan'a hitap ederek, "CHP'li meclis üyesi paylaşıyor, bu ülkenin temsil makamını, hareketin liderini uygunsuzca, ahlaksızca. Cumhuriyetin çocukları burada. Biz kimseye hakaret etmiyoruz. Buradan esefle hepinizi kınıyoruz" dedi.

Tanju Özcan da konuyu toplantıdan önce öğrendiğini ifade ederek Akgül'e şu cevabı verdi: "Ben bu konuyu toplantıdan önce öğrendim. O ilgili meclis üyesi arkadaşımızı aradım. Dedi ki 'Seçim döneminde maksadımı aşan ifadeler kullandığımı anladım. Dün itibariyle bunu kaldırdım. Gerekli düzeltmeyi, özrü yapmaya da hazırım'. Siz de benim Sayın Devlet Bahçeli'ye olan sevgimi, saygımı, hürmetimi bilirsiniz. Sayın Bahçeli de beni şahıs olarak çok sever ve sayar. Böyle bir şeyimiz olmaz. Ben Sayın Bahçeli'ye yapılan, Sayın Bahçeli ile ilgili yapılan bu şekildeki paylaşımları doğru bulmam. Bu tür konularda bundan sonraki süreçte özür dilemesi gereken arkadaşlarımız derhal dilemeli. Her meclis üyemiz, her vatandaşımız yapacağı bu tür paylaşımlarda son derece dikkatli olmalıdır. Bu bir zorunluluktur. Bu ayıptır."

 

Editör: TE Bilisim