Bolu Valisi Ahmet Ümit Başkanlığında, Covid-19 salgını nedeniyle evinden çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlara hizmet vermek üzere, Bolu’daki 12 kurumun katılımıyla, Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. 9 Personel ve 30 araçla hizmet verecek olan Vefa İletişim Merkezinde 7 gün 24 saat esasına göre evinden çıkamayan vatandaşlara hizmet verilecek.

Haber: Mehmet Fatih Yalınız

Vefa Destek Grubunun faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Vefa İletişim Merkezine gelen taleplerin ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek karşılandığını söyledi.

“VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU OLUŞTURULDU”

Koçyiğit, “Coronavirüs(Covid-19) salgını ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığının Genelgesi gereğince 65 yaş üstü ve kronik hastaların sokağa çıkması yasaklandığında altını çizerek; “Sokağa çıkması yasaklanan vatandaşlarımızın ihtiyaçları için bütün illerde olduğu gibi İlimizde de Bolu Valimiz Ahmet Ümit’in başkanlığında, Bolu Belediyesi, Vali Yardımcılarımız, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü, AFAD Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, İl Müftümüz ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürünün katılımı ile Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuştur şeklinde konuştu.

“112 NOLU HATTI ARAMALARI YETERLİ OLACAKTIR”

İlimiz merkez ve ilçeleri de dahil olmak üzere 112 acil çağrı numarasına gelen talepler Vefa İletişim Merkezine aktarılmaktada olduğunuda vurgulayan Bekir Koçyiğit; “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Vefa İletişim Merkezi 112’den gelen talepleri ihtiyaç sahiplerinin evlerini giderek ihtiyaçlarını tedarik etmektedir. Vefa İletişim Merkezinde 9 personel görev yapmakta olup ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanması için kamu kurumlarımızdan 30 araç ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli, İl Müftülüğümüze bağlı camilerin imam hatipleri, Kızılay şubesinin personelleri, İl Emniyet Müdürlüğü personeli görevlendirilmiştir.

Söz konusu hizmet 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak devam etmekte olup 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan yaşamlarını tek başına sürdürmek zorunda bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için sadece 112 nolu hattı aramaları yeterli olacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim