Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri konusunda vatandaşlardan aşı olsalar bile maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen riayet edilmesi istenirken, vaka yoğunluğu en çok artan ilk 10 il arasında 5. sırada yer alan Bolu'da maske denetimi artırıldı.

Haber: Aslı Akış

Binlerce üniversite öğrencisinin 1,5 yıl aranın ardından yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte ilimizde yoğunluk arttı. Korona virüs vakalarının son günlerde hızlı artış göstermesiyle birlikte kentin en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi’nde polis ekipleri denetim yaptı.

POLİSİ GÖRÜNCE NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Maskesini elinde taşıyan bir vatandaş polis ekiplerini görünce önce yüzünü şapkayla gizleyerek kaçmaya çalıştı. Polisin kendisini fark ettiğini anlayan vatandaş daha sonra yapılan uyarıyla birlikte elindeki maskesini taktı.

KOPTU DEDİĞİ MASKESİNİ POLİS CEBİNDE BULDU

Bisikletiyle caddede ilerleyen maskesiz bir genci durduran ekipler, gençten maskesini takmasını istedi. Gencin maskesinin koptuğunu söylemesi üzerine polis memuru şahsın cebindeki maskeyi gördü. Polisin maskeyi işaret etmesi üzerine genç cebinden çıkardığı maskeyi takarak uzaklaştı.

HARİTA 'KIRMIZI'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık Covid-19 vaka tablosunda Bolu, en fazla vaka artışının yaşandığı 5. il oldu. Geçen hafta her 100 bin kişide görülen vaka oranı 310,99 olan Bolu 89,9 artışla 18-24 Eylül'de 400,89’a çıktı. Güncellenen vaka sayıları, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Bolu’nun ise haritada ‘yüksek risk’ anlamına gelen kırmızı renkle yer aldığı görüldü.

Maskesini takmayan ya da maskesiyle yüzünü istenilen şekilde tam kapatmayan vatandaşları tek tek uyaran polis ekipleri virüs tehlikesinin devam ettiğini ve önlem alınmadığı takdirde ileride daha tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalına bilineceği yönünde sık sık uyarıda bulunmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim