Ziraat Bankası tarafından yapılan yazılı bir açıklama ile Hazine Müsteşarlığının yastık altındaki altınların finansal sisteme kazandırılması amacıyla, Altın Tahvili ve Altına dayalı kira sertifikası talep toplama işlemleri 24 – 26 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Konu ile ilgili Ziraat Bankasından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Hazine Müsteşarlığının yastık altındaki altınların finansal sisteme kazandırılması amacıyla Ziraat Bankası aracılığı ile ihraç ettiği Altın Tahvili ve Altına dayalı kira sertifikası talep toplama işlemleri Hürriyet Caddesindeki Şubemizde 24 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 26 Eylül tarihine kadar boyunca devam edecektir.

Devlet güvencesinde getiri sağlayan, çalınma ve kaybolma riskini ortadan kaldıran bu sistemde 22 ve 24 ayar altınlar ziynet eşyaları ve külçe altınlar kabul edilebilecek, üzerinde değerli/değersiz taş olan ziynet eşyaları ile Reşat altın kabul edilmeyecektir.

İki yıl vade ile alınacak altınların karşılığında 6 ayda bir kupon/kira ödemesi gerçekleştirilecek, faizli ya da faizsiz seçeneklerden biri tercih edilebilecektir. Kazanç oranı 6 ay için 1,20, yıllık ise 2,40’dır. Altın tahvili ve Altına dayalı kira sertifikası getirilerinden vergi, stopaj kesintisi yapılmamaktadır. Vadeden önce satma imkanı bulunmakta olup, 90 günlük süre geçtikten sonra herhangi bir iskonto oranı uygulanmayacaktır. Ayrıca 2 yıllık vade sonunu bekleyen müşterilerimiz yatırımlarını ister vadesiz altın hesabına kaydi olarak isterse fiziki altın olarak(Çeyreklik Cumhuriyet ziynet altını/1 kilogramlık külçe altın) olarak geri alabileceklerdir.”

 

Editör: TE Bilisim