(HABER: SELDA SELİN ÖZBAY)- Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Ankara Şube Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Şube Başkanlığı için iki adayın yarıştığı seçimi Olcay Dönmez ve Bolu İl Başkanı Harun Ceylan’ın Şube Başkan Yardımcısı olarak yer aldığı Yönetim Kurulu Üyeleri kazandılar.

Yapılan seçimde Bolu İl Başkanı Harun Ceylan mevcut görevinin yanı sıra, Ankara Şube Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

Ankara’da gerçekleşen Ankara Şube seçimine Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy ve Genel Merkez Yönetim Kurulu tam kadro katılım sağladı. Şube Olağan Genel Kurulu’nun yapılabilmesi için gerekli olan yeterli çoğunluğun sağlandığı seçimin Divan Başkanlığını Genel Başkan Hakan Toy yaptı. Olağan Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Hakan Toy, Şube Olağan Genel Kurulunun Sendika, Ankara Şubesi ve üyelere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sendikanın Ege Üniversitesi’nde yürüttüğü oturma eylemi hakkında bilgi veren Genel Başkan Hakan Toy, seçime katılan delegelerle birlikte Ege Üniversitesi Hastanesinde çalışan sağlık emekçilerinin yanında olduklarını vurgulayarak, “Ege işçisi yalnız değildir.” mesajı verdiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda, Üniversite Hastanelerinde ve Sağlık Bakanlığı’nda çalışan sağlık ve sosyal hizmetler emekçileri için Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Genel Başkan Hakan Toy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çoğunluğa ulaştıklarını ve yetkiyi alacaklarını vurgulayarak, sosyal hizmetler emekçilerinin kaybettikleri hakları geri alarak yüzlerini yeniden güldüreceklerini söyledi.

Şube Başkanlığına aday olan Olcay Dönmez ve Sait Kaplan ise birer konuşma yaparak, ileriye dönük yapacakları projeler hakkında bilgi verdiler.  Konuşmaların ardından yapılan seçimde Olcay Dönmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri kazandılar.  Seçimin sonucuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan Hakan Toy, bu seçimin kaybedeninin olmadığını vurgulayarak, kazanan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olmuştur dedi. Seçilen Şube Başkanına ve Yönetim Kurulu Üyelerine başarılar diledi.